41

een warm terras met composiet planken

Photo by Thought Catalog on Unsplash

In de tuin zijn er veel mogelijkheden om een terras te maken, er zijn verschillende materialen die je hier bij kunt gebruiken. Ik denk aan een terras met tegels, houtsnippers, gras of hout, ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden met materiaal composiet. Composiet planken zijn een menging van houtvezel en een thermoplastische kunststof, een mooie middenweg tussen kunststof en hout. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling van hout, maar de duurzaamheid en het gemak van kunststof.

voordelen van composiet planken

Het grootste voordeel ten opzichte van hout planken is dat composiet planken niet krom trekken of rotten als het vochtig wordt. Er zijn geen splinters en de planken zijn slipvast en stroef, wat de veiligheid op meerdere punten vergroot.
Composiet hout is milieuvriendelijk en gemakkelijk in het onderhoud. Je hoeft het terras alleen maar af en toe te schrobben, te vegen of op te frissen. Het hout vergrijst niet en het blijft dezelfde kleur.
Er zijn composiet planken die nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout, het geeft het terras een warme uitstraling. Composiet heeft weinig slijtage, dat is prettig want je kunt jaren profiteren van het terras.
De planken zijn eenvoudig te monteren, je hoeft geen timmerman of hovenier te zijn om composiet planken te kunnen plaatsen. Het is net zo makkelijk bewerkbaar als hout en ze zijn eenvoudig in elkaar te zetten. In de beschrijving is goed na te lezen hoe je deze klus aan moet pakken.

Tenslotte zijn de composiet terrasplanken leuk betaalbaar en concurreren goed met de prijzen van hout. Als je in je achterhoofd houdt dat composiet planken een stuk langer mee gaan is het toch wel erg aantrekkelijk.

een terras met composiet planken

een heerlijk plekje op een mooi terras via

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. Schaduwwinkel.nl 21 februari 2017

Leave a Reply