22

Een ‘onverkoopbare woning’ toch verkopen

De afgelopen jaren is de woningmarkt echt booming geweest. Niet gek dus dat mensen die een goed rendement op hun spaargeld wilden, dit geïnvesteerd hebben in vastgoed. De aankoop van een tweede woning om deze vervolgens te verhuren, levert immers veel meer op dan spaargeld op de bank zetten. Intussen zijn de huizenprijzen hoger dan ooit, en wordt verwacht dat de prijzen in 2021 zullen stabiliseren. Bovendien zijn mensen door de coronacrisis onzekerder over hun toekomstige financiële situatie geworden. Hierdoor kan het nu interessant zijn de tweede woning te verkopen. Maar wat als dat niet zomaar lukt?

Ook in overspannen woningmarkt nog woningen die niet verkocht worden

Hoewel er andere voorspellingen gedaan werden, lijkt de coronacrisis nog niet echt invloed te hebben op de woningmarkt. In grote delen van ons land worden woningen binnen enkele dagen of weken verkocht, en dan ook nog eens voor bedragen boven de vraagprijs. Toch zijn er nog woningen die lange tijd niet verkocht worden. Redenen hiervoor zijn meestal een klein woonoppervlakte of een ongunstige locatie.

In dit geval kan het interessant zijn om contact te zoeken met een huis opkoper. Dit zijn investeerders die woningen direct, op een efficiënte en discrete manier overnemen. De verkoop van een woning kan soms al binnen een week geregeld worden. Bovendien hoef je geen kosten voor een notaris of verkoopmakelaar te maken. Een dergelijk traject kost vergeleken met een normale verkoopprocedure minder energie en tijd. Dit maakt een huizen opkoper ook interessant voor mensen die hun eigen woning snel willen verkopen omdat ze al een andere woning hebben en niet langer met dubbele woonlasten willen zitten.

Verhuurde woning verkopen

Verhuurde woning verkopen

Een andere reden dat woningen niet worden verkocht, is omdat deze momenteel verhuurd zijn. Omdat in ons land de vraag naar huurwoningen groot is, hebben veel mensen die de afgelopen jaren gingen samenwonen of een woning erfden, deze verhuurd. Maar is er een probleem ontstaan met de financiering, bijvoorbeeld omdat je door de coronacrisis minder inkomsten hebt? Of is er een conflict ontstaan met de huurders?

De verhuurde woning verkopen kan dan uitkomst bieden. Het is echter niet gemakkelijk dit aan een andere particulier te doen. Huurders zijn immers goed beschermd door de Nederlandse wet- en regelgeving, bijvoorbeeld als het gaat om verhoging van de huur en het opzeggen van het huurcontract. Een verhuurde woning verkopen aan een investeerder heeft meer kans van slagen. Je verkoopt de woning, en het huurcontract wordt hierbij overgenomen. Doordat er momenteel sprake is van een grote vraag hiernaar maak je optimaal gebruik van de mogelijkheid de waarde van een verhuurde woning te verzilveren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply