14

Een ode aan het rolgordijn; 5 redenen waarom je deze moet kopen

Veel mensen vinden rolgordijnen wat ouderwets en saai. Hoewel we snappen dat dit een gedachtegoed kan zijn, zijn we het hier absoluut niet mee eens! Er zijn ontzettend veel redenen waarom rolgordijnen nog steeds de beste raamdecoratie voor in jouw woning zijn. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Hierbij een ode aan het rolgordijn.

In elke kleur verkrijgbaar

Je kunt rolgordijnen in werkelijk elk denkbare kleur aanschaffen. Als jij graag rust bewaard in een ruimte, dan zijn ze te vinden in neutrale kleuren als crème, beige of zwart. Wil je de kinderkamer graag wat extra kleur geven? Scoor ze dan in het rood, blauw of groen. Je kunt ze daarnaast ook met allerlei printjes vinden, waardoor ze altijd perfect bij een kamer passen.

Verduisterend of transparant

Je kunt rolgordijnen in werkelijk elke kamer gebruiken, omdat ze in zoveel verschillende varianten te vinden zijn. Zo kun je in de slaapkamer verduisterende rolgordijnen ophangen en in de woonkamer transparante, lichte rolgordijnen. Voor elke lichtbehoefte is er dus wel een passend rolgordijn te vinden en kun je dit afstemmen per kamer waar je ze ophangt.

Verduisterend of transparant

Passend bij elk raam

Rolgordijnen zijn te vinden in verschillende maten, maar bij heel veel winkels kun je ze ook op maat laten maken. Dit kan bij online winkels, maar ook gewoon bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. Heb jij bijvoorbeeld een afwijkende raamvorm of ramen in allerlei verschillende breedtes, dan zijn rolgordijnen ideaal. Je kunt ze per raam exact op maat laten maken, zodat je niet met gekke kieren komt te zitten.

Makkelijk te bedienen

Als je op zoek bent naar makkelijk bedienbare raamdecoratie, dan staan rolgordijnen zeker op het lijstje. Je hebt slechts een koordje nodig om de gordijnen naar beneden te rollen, welke je ook op kunt bergen om ongelukjes met kinderen of huisdieren te voorkomen. Je rolt ze binnen een seconde naar beneden en omhoog, zodat je direct het licht in huis kunt halen of juist kunt weren.

Gaan lang mee

Rolgordijnen gaan tientallen jaren mee. Ze zijn onderhoudsvrij, want er valt nauwelijks stof of. Daarnaast slepen ze nooit over de grond en hoef je ze dus niet te wassen. De kleur blijft lang mooi en door het gladde oppervlak staan ze altijd strak en netjes in elke kamer. Hierdoor kun je er echt ontzettend lang van genieten en ze zelfs meenemen als je gaat verhuizen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply