40

een mooi fotobehang

fotobehang als eyecatcher

fotobehang in de slaapkamer fotobehang

Afgelopen wek heb ik weer eens een keer behangen. Dat was lang geleden en ik vond het weer leuk om te doen! Zelf hou ik van patronen of behang met een voorstelling, zoals een mooi fotobehang. Hier krijg je een wow-effect van. Altijd leuk!

Het voordeel van behangen

Er zijn veel voordelen van behangen boven verven:
– Behang is sterk en de kwaliteit van het papier is erg goed tegenwoordig. Als je goede materialen gebruikt is het daardoor een feestje om te behangen.- Het behangen zelf is heel eenvoudig geworden. Je smeert in veel gevallen de muur in, knipt het papier op maat en plakt het tegen de lijm van de muur aan. Als je het dik genoeg smeert, kun je het behang nog heen en weer schuiven en corrigeren.
– Het behang kun je weer goed verwijderen, als je toe bent aan iets nieuws. Het papier bestaat uit laagjes en je kunt de bovenlaag er eenvoudig afhalen. De onderlaag kun je laten zitten als je een nieuw behang aanbrengt.
– Als je wand er niet zo mooi uitziet, kun je een behang gebruiken om de oneffenheden te verbergen, handig!

 

mooi fotobehang

Tegenwoordig kun je mooie behangetjes vinden. Er zijn veel merken die mooie exemplaren op de markt hebben gebracht. Ik vind fotobehang een mooi product. Je hebt op een eenvoudige manier een mooi stukje in je huis. Fotobehang kan in iedere ruimte, in een kleine kamer als een slaapkamer of keuken kan het effect zeer groot zijn en zet je direct een sfeer neer.

 

lesje behangen

Heb je een mooi behangetje uitgekozen dan nog even een snel lesje behangen:

  1. De muur voorbereiden: Behang kan soms wat doorschijnend zijn, zorg dat de ondergrond toch egaal is qua kleur. Heb je een nieuwe wand die nog niet geverfd of behangen is, dan is het goed om een laag voorstrijk aan te brengen, anders zuigt het behangplaksel te veel in de muur.
  2. Het plaksel maken: Kijk goed welk behang je gekozen heb en kies het juiste plaksel erbij. Je kunt ook kant en klare emmers kopen, wat je prettig vindt. Lees de verpakking en maak het plaksel in een emmer volgens de gebruiksaanwijzingen.
  3. Het plaksel op de muur: In veel gevallen kun je de muur insmeren met behangplaksel. Doe dit lekker ruim, vooral boven, onder en aan de randjes. Heb je een behang waarbij je het papier moet insmeren, smeer dan 1-2 banen te gelijk in, zodat het in kan trekken.
  4. Behangen: Hou het papier tegen de wand en bepaal of het recht is. Dit kan met een streep op de wand of hang een loodlijn op. Druk het behang goed aan en veeg de luchtbellen eruit. Zorg dat de randjes vooral goed vastzitten en zorg dat ze goed aansluiten. Maak een nieuwe baan klaar en ga zo verder. Let op of er een patroon in het behang zit, je hebt dan een verloop van de banen en kan pas de volgende baan knippen als de ander tegen de wand zit….

Heb je behangen zonder ruzie te maken (je loopt elkaar altijd in de weg, je hangt over elkaar heen en je knipt toch een keertje verkeerd….) dan kun je goed samenwerken… chapeau!

fotobehang

fotobehang in de woonkamer

mooi fotobehang in de kinderkamer

een kinderkamer met fotobehang via

mooi fotobehang

fotobehang in de woonkamer via behangexpert

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply