36

een kerstplacemat voor een dosis vertier

kerstplacematDe kersttafel moet er natuurlijk wel een beetje leuk uit zien, want dat eet een beetje lekkerder. Daarom is het goed om daar, naast de maaltijd, aandacht aan te besteden.
Dit jaar heb ik een eenvoudig kleed gekocht en een doos create me via cadeau-cadeau. Dit is een doos met Tangram-stukjes die je op je textiel kunt strijken. Zo kun je je kleed of je kleding een nieuw uiterlijk geven of maak je een vlek of gaatje onzichtbaar… Handig want nu heb ik een leuk vrolijk kleed in mijn eigen stijl op tafel. Het is een mooie doss en is eenvoudig in het gebruik. Mijn kleed is goed gelukt!

Verder hou ik wel van lang natafelen, maar helaas, mijn adhd-kind vind dat erg moeilijk. We bedenken vaak allerlei trucjes om hem aan tafel te houden, maar als zijn potje leeg is, lukt het niet meer. Maar, eerlijk gezegd, zijn wij er dan ook wel klaar mee en laten we hem graag gaan.

Dit jaar ga ik met een kerstplacemat proberen hem aan tafel te houden. Ik heb een placemat met allerlei spelletjes en teken- en schrijfopdrachten gemaakt. Benieuwd of deze spelletjes hem aanspreken. Heb goede hoop!

Wil je ook de kerstplacemat gebruiken aan tafel of ergens in de kerstvakantie.. Dan kun je hem uitprinten. Heb je een A3 printer, dan kun je kiezen voor deze variant (kerst-placemat a3). Heb je alleen een gewone printer dan kun je hem in 2 delen uitprinten en aan de achterkant aan elkaar plakken… (placemat links en placemat rechts).

Ben je nog op zoek naar een leuke menukaart en andere tips om je tafel feestelijk te dekken, dan kun je hier van alles lezen en uitprinten… Alvast veel plezier met de voorbereidingen!

kerstplacemat

een kersttafel met van alles en nog wat..

kerstplacemat

een bord op de placemat en de versierde servet

kerstplacemat

de kerstplacemat om uit te printen

kerstplacemat

een bord op de placemat en de versierde servet

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply