45

Drie interessante voordelen van raamdecoratie automatiseren

De meeste mensen hebben vitrage of gordijnen voor de ramen hangen. Het biedt extra privacy en bescherming tegen de zon. Je moet regelmatig de gordijnen openen en sluiten, of juist halfopen zetten. Het is geen zwaar werk, maar echt praktisch is het ook niet. Net zoals in steeds meer woningen gebruik wordt gemaakt van lampen die op afstand bediend kunnen worden, zijn er ook voordelen bij raamdecoratie automatiseren. Niet alleen is dit relatief eenvoudig te realiseren en betaalbaar, het biedt diverse voordelen waar je wellicht niet eerder aan had gedacht. Hier zijn drie interessante voordelen van raamdecoratie automatiseren.

1. Veiligheid bij raamdecoratie automatiseren

Privacy speelt een belangrijke rol bij het hangen van gordijnen. Je wilt niet dat iedereen op elk moment binnen kan kijken. Met kortere dagen in de winterperiode, langere dagen in zomerperiode en wolken die het zonlicht blokkeren kan het frustrerend zijn om steeds weer de gordijnen te moeten sluiten en openen. Met raamdecoratie automatiseren wordt dit een stuk eenvoudiger. Met een handmatige bediening kun je het mechanisme met een lichte aanraking in werking stellen, met centrale bediening of via een app op de smartphone of tablet kun je ook van afstand de gordijnen bedienen. Het is ook mogelijk om de bediening in te stellen op tijd.

2. Energiebesparing van raamdecoratie automatiseren

Gordijnen zijn niet alleen bedoeld om zonlicht buiten te houden en lamplicht binnen, ze hebben ook een isolerende werking. Verduisterende gordijnen kunnen het felle zonlicht tegenhouden in de zomermaanden, het houdt ook de schadelijke uv-straling tegen. In de koude maanden kun je dikke gordijnen gebruiken om warmte binnen te houden. Het gebruik van isolerende raambekleding is duidelijk merkbaar op de energierekening. Om niet steeds handmatig de gordijnen te openen of sluiten biedt raamdecoratie automatiseren uitkomst. Met een eenvoudige installatie heb je voortaan veel meer controle over de raambekleding.

3. Gemak van raamdecoratie automatiseren

Laten we eerlijk zijn; een groot voordeel van raamdecoratie automatiseren is het gemak. Wanneer je thuis bent wil je kunnen ontspannen, je hebt behoefte aan comfort in huis. Daarom heeft de televisie een afstandsbediening, daarom willen we graag de lampen via domotica bedienen, en daarom neemt de raamdecoratie automatiseren ook een enorme vlucht. Zeker binnen een uitgebreid huisautomatisering systeem mogen gordijnen met automatische bediening niet ontbreken. Zeker met raambekleding die deels achter meubilair valt is het veel prettiger om de raamdecoratie te automatiseren.

Meer mogelijkheden dan je denkt

Naast de voordelen van het automatiseren van gordijnen zijn er ook diverse opties. Zo kun je kiezen voor gordijnen die het licht nog doorlaten, of juist geheel verduisterend zijn. Je kunt een systeem laten installeren dat werkt op aanraking, of via een mobiele app op smartphone of tablet. Je kunt het systeem op zichzelf gebruiken, of koppelen aan een huisautomatisering systeem. Kortom, met raamdecoratie automatiseren kun je alle kanten uit! Hoewel het mogelijk is een dergelijk systeem zelf te installeren, kan het raadzaam zijn om het uit te besteden. De handige klusser kan bij de specialist navragen hoe de plaatsing in zijn werk gaat, en welke kosten er gemoeid zijn bij installatie door een specialist.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply