40

DIY: Vissen knutselen van cd’s

Wil je de mooiste vis van de zee knutselen, maar weet je niet hoe je dit handig aan kunt pakken? Wij hebben een tof DIY idee! Je kunt heel eenvoudig glimmende vissen knutselen met een oude cd en wat gekleurd papier. Het kost weinig tijd en het ziet er toch leuk uit.

Zelf een vis knutselen: wat heb je nodig?

Voor dit Do It Yourself idee heb je maar een paar spullen nodig:

  • Cd’s
  • Gekleurd papier
  • Stiften
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm (lijmstift, vloeibare lijm of lijmpistool)

Stap 1: Teken schubben op de cd

Leg de glimmende kant van de cd omhoog en teken hier allemaal kleine schubben op. Gebruik hiervoor een zwarte stift.

Stap 2: Maak de vinnen, staart en mond van papier

Maak daarna de vinnen, de staart en mond van stukken gekleurd papier. Als je meerdere vissen gaat knutselen is het handig om een voorbeeld te maken van dik papier. Deze vormen kun je daarna gewoon overtrekken en uitknippen. Zo worden alle vissen hetzelfde.

Stap 3: Maak een waaier van papier

Voor de grote vin in het midden maak je eerst een waaier van papier. Je kunt hier ander gekleurd papier voor gebruiken. Laat vooral je eigen fantasie (of die van de kinderen) helemaal gaan!

Stap 4: Lijm de onderdelen vast

Je plakt vervolgens alle papieren onderdelen vast aan de onderkant van de cd. Het blijft het beste zitten als je een lijmpistool gebruikt. Maak je dit knutselwerkje met kleine kinderen? Dan is vloeibare lijm of een lijmstift ook prima.

Stap 5: Plak de laatste vin vast

Plak de waaier vast in het midden van de cd. Doe dit met lijm en een kleine cirkel van papier. Druk deze een paar seconden stevig aan. Je kunt dit rondje gewoon leeg laten, maar het is bijvoorbeeld ook een leuke plek om een naam op te schrijven!

Stap 6: Maak de cd vis af

Tijd voor de finishing touch! Maak de cd vis helemaal af met een oogje en eventueel leuke versiering. Je kunt er zelfs nog een hele zee met zeewier en andere dieren bij maken. Dit past perfect bij het thema ‘onderwaterwereld knutselen’. Erg leuk voor een kinderfeestje of voor de creatieve middag op de basisschool. Je kunt de vis knutselen met groep 3 en de rest van de oceaan maken met hogere groepen. Met een beetje hulp kun je deze vis ook knutselen met peuters!

Lees ook ons artikel: Op een creatieve manier kinderen meer fruit laten eten

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply