34

DIY: Maak je eigen herfstboom

De temperaturen gaan naar beneden en de bomen zijn aan het verkleuren. Het is herfst! En bij dit seizoen hoort ook een leuke Do It Yourself. Een knutsel project waar je samen met je kind, neefje, buurmeisje of kleinkind aan kunt werken. Wij leggen je in dit artikel stap voor stap uit hoe je een kleurrijke herfstboom kunt maken.

Wat heb je nodig voor een herfstboom?

Voor een vrolijke herfstboom heb je de volgende spullen nodig:

  • Smalle papieren zak
  • Gekleurd papier
  • Stukje karton
  • Schaar
  • Lijm
  • Potlood
  • Liniaal

Stap 1: Knip strookjes in de zak

Pak de papieren zak erbij. Teken een aantal lijntjes met potlood aan de bovenkant van de zak. Dit worden de takken van de boom. Het is daarom belangrijk dat de stroken niet te breed worden. Ongeveer een centimeter breed is prima. Knip deze lijnen tot een paar centimeter van de onderkant. De bodem van de zak moet een stevige stam worden.

Stap 2: Draai en haal de stroken uit elkaar

Na het knippen van de stroken is het tijd om het geheel rond te draaien. Hou met één hand de onderkant vast en draai met de andere hand de ‘takken’ een paar keer rond. Nu ontstaat de stam van de herfstboom. Haal daarna de stroken uit elkaar om een losser effect te geven voor de takken.

Stap 3: Maak takken van de stroken

Om de takken een mooie structuur te geven, kun je deze ook ronddraaien of vlechten. Pak een paar stroken vast, draai en buig tot het er goed uitziet. De boom begint nu echt ergens op te lijken!

Stap 4: Maak een stevige basis

Knip een cirkel uit een stuk karton. Deze plak je vast aan de onderkant van de boom zodat het stevig blijft staan. Hoe groter de basis, hoe beter de boom blijft staan.

Stap 5: Knip de herfstbladeren

Een kale boom is niet zo gezellig als decoratie. Knip daarom zo veel mogelijk herfstbladeren uit het gekleurde papier. Geel, oranje en rood zijn de mooiste herfstkleuren. In de lente kun je natuurlijk ook kiezen voor frisse groene bladeren of roze bloemen! Vouw de kleine bladeren dubbel en teken er eventueel nerven in. Maak het daarna met lijm vast aan de takken.

Heb je te veel bladeren geknipt? Geen probleem! Dit is juist leuk als extra versiering. Zet de boom op tafel met een paar losse herfstbladeren eronder. Het is ook leuk om het resultaat in de vensterbank of op een dienblad te zetten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply