38

De 8 mooiste bloemen voor de zomertuin

De temperaturen blijven stijgen en het gras wordt steeds groener. De avonden worden langer en we hebben dus meer tijd om lekker met een natje en een droogje van het buitenleven te genieten. Wel zo fijn als je tuintje er mooi bij staat; dat maakt het wel zo sfeervol! Heb je nou geen flauw idee wat je moet planten en welke bloemen jouw tuin het meeste sfeer geven? Kies er een paar uit dit lijstje en planten maar! Hier vind je de 8 mooiste bloemen voor de zomertuin.

mooiste bloemen voor de zomertuin

 1. Narcissen

  Zodra het lente is komen de narcissen weer naar boven. Deze mooie, vrolijk gekleurde bloemen komen ieder jaar weer terug en verspreiden zich razendsnel. Je hoeft ze dus in veel gevallen ook maar 1 keer te planten om jaren van een mooie, kleurrijke tuin te genieten.

 2. Rozen

  Romantisch en enorm sfeervol; rozenstruiken passen in iedere tuin. Niet alleen kun je ze op prachtige manieren in specefieke vormen laten klimmen, ze doen het ook nog eens erg goed in een bloempot. Heb je bijvoorbeeld alleen een terras of balkon tot je beschikking, dan is een rozenstruik een echte aanrader.

 3. Lavendel

  Lavendel ruikt ongelooflijk lekker en brengt je tuin direct in Franse sferen. De planten groeien gemakkelijk, snel en komen ieder jaar vanzelf weer terug. Ideaal voor de grotere tuinen waarin ruime oppervlakken bedekt moeten / mogen worden.

 4. Sering

  Deze struik komt tot bloei met prachtige paarse en witte bloemen. Daarnaast trekt de sering tal van insecten aan die je tuin maar al te graag in balans houden.

 5. Rudbeckia

  Deze ongelooflijk mooie rode bloemen zijn een ware aanvulling voor iedere tuin. Of je nu een klein terras of een grote achtertuin tot je beschikking hebt, deze mooie bloem maakt het gegarandeerd sfeervol en romantisch.

 6. Buddleja

  De buddleja is een vlinderstruik die tot bloei komt met mooie, kleine paarse bloempjes. Deze struik is enorm populair omdat ze zoveel mooie vlinders aantrekt. Wil je vlinders in je tuin? Dan plant je een vlinderstruik!

 7. de Canna

  Deze bloem lijkt best veel op een lelie, maar is toch echt een bloemensoort apart. De Canna komt in verschillende hoogtes en kleuren maar welke variant je ook kiest – het is altijd een prachtige bloem.

 8. Tulpen

  Tsjah, we zijn nu eenmaal Nederlanders he. Wat voor Nederlanders zouden we zijn zonder tulpen in de tuin! Plant verschillende kleuren tulpen om een prachtig miniatuur tulpenveld te maken. Lekker fleurig en oer Hollands.

Welke bloemen heb jij ieder jaar weer in je tuin staan? Zijn er nog bloemen die jij aan het lijstje toe zou voegen?

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply