26

De ruimte in je slaapkamer optimaal benutten

Of je nu een kleine slaapkamer hebt, of juist een hele grote, het is fijn als je de ruimte die je hebt zo nuttig en prettig mogelijk gebruikt. Dat betekent niet dat je ieder hoekje moet gebruiken om spullen neer te zetten; je slaapkamer is een plek om tot rust te komen, en dus wil je er zo min mogelijk rommel of andere drukte in ervaren. Maar hoe realiseer je dat?

Wat mag er niet ontbreken, en wat kan ook wel weg?

Als je het gevoel hebt dat je slaapkamer te vol staat met spullen, en daardoor rommelig en onrustig oogt, ga je eerst eens goed bekijken wat er nu eigenlijk precies allemaal in staat, en welke dingen echt onmisbaar zijn.

Een bed, dat moge duidelijk zijn, dat heb je nodig. Nachtkastjes zijn ook handig, net als een kledingkast. Een goede spiegel om je bij aan te kleden en misschien een hoekje om je haar en make-up te doen. Heel veel meer heb je in je slaapkamer eigenlijk niet nodig. Toch staan de meeste slaapkamers een heel stuk voller dan dat. Niet zelden vind je er een hometrainer of ander fitnessapparaat, bijvoorbeeld. Ligt er een dikke laag stof op, of gebruik je hem om je kleding op te leggen? Dan is dat een duidelijk signaal dat deze niet op de juiste plek, of wellicht bij de juiste eigenaar terecht is gekomen.

In veel slaapkamers vind je ook een stoel. Vaak moet je dat ‘vinden’ heel letterlijk nemen, want om op te zitten wordt deze zelden gebruikt. Er liggen vooral verdwaalde kledingstukken en andere spullen op. Is dit bij jou ook het geval, is het zaak die stoel meteen uit je kamer te verwijderen. Dat dwingt je om je spullen voortaan direct op te ruimen, en niet op de stoel te gooien. Dat ruimt meteen lekker op!

De juiste kledingkast

Slaapkamer kledingkast

Zeker als je een kleinere of juist veel grotere slaapkamer hebt dan gemiddeld, kan het lastig zijn om een geschikt model kledingkast te vinden. De oplossing is om te kiezen voor een kledingkast op maat. Deze kun je zelf grotendeels ontwerpen, zodat hij niet alleen precies in de hoek past die je in gedachten had, maar ook van binnen zo is ingericht dat hij precies bij jouw wensen past. Veel of weinig lades, veel planken of juist een groot hanggedeelte: wat jij maar handig vindt. Kies een garderobekast op maat zorgvuldig uit en kies voor de juiste invulling, zodat je al je kleding en accessoires goed en gemakkelijk kwijt kan. Dan heb je echt nooit meer reden om de boel in je kamer te laten slingeren, zodat deze ook lekker opgeruimd blijft.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply