22

Creëer je eigen wellness badkamer met deze tips

Vind je het heerlijk om helemaal tot rust te komen in de badkamer? Gun jezelf dan een luxe wellness badkamer. Zo kun je pas echt ontspannen me-time inplannen na een drukke dag. Je hoeft er niet eens de deur voor uit! In dit artikel lees je 5 tips om zelf zo’n wellness badkamer te creëren.

Tip 1. Doe inspiratie op

Begin met het verzamelen van inspiratiebeelden. Zo kun je ontdekken welk kleurenpalet en welke stijl je het meeste aanspreekt. Niet iedere wellness badkamer ziet er bovendien hetzelfde uit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de badkamer inspiratie van Baden+. Maak een moodboard van je favoriete badkamertegels, meubels en kranen. Breng vervolgens het echte wellness gevoel naar de badkamer aan de hand van de volgende tips.

Tip 2. Koop een luxe bad

In een echte wellness badkamer mag een bad eigenlijk niet ontbreken. Vooral een grote, vrijstaande badkuip sluit perfect aan bij deze luxe stijl. Is een compact inbouw ligbad toch handiger qua indeling? Kijk dan eens naar een extra diepe variant. Met een bad van 60 cm diep kun je jezelf helemaal onderdompelen in het warme water. Natuurlijk zijn baden met whirlpool-systemen ook een geweldige keuze. In veel gevallen kun je deze in de gekozen badkuip laten inbouwen.

Tip 3. Investeer in een wellness douche

Ben je een grotere liefhebber van douchen? Dan raden we aan om een inloopdouche te laten plaatsen. Dit oogt heel ruimtelijk en laat de badkamer dus direct wat groter lijken. Schaf daarbij een heerlijke regendouche aan voor het wellness effect. Wil je het nóg wat luxer aanpakken? Investeer dan in een douchecabine met stoomdouche. Hierdoor krijg je echt het gevoel alsof je in een kuuroord bent.

Tip 4. Maak gebruik van warme kleuren

Maak gebruik van warme kleuren

Bij een wellness badkamer zie je vaak warme accenten terugkomen. Dit kun je (afhankelijk van jouw interieurstijl) op verschillende manieren verwerken in de ruimte. Bijvoorbeeld door te kiezen voor badkamertegels in een warme tint, badkamermeubels met warme houtlook of door enkel een aantal wellness accessoires in warme kleuren toe te voegen.

Tip 5. Ontwerp je eigen badkamer

Zie je jouw ideale wellness badkamer al helemaal voor je? Dan kun je met behulp van de 3D ontwerptool van Baden+ zelf een badkamer ontwerpen en deze laten realiseren. Je kunt alles tot in de kleinste details bepalen. Van de indeling van het sanitair tot het kleur- en materiaalgebruik. Door de 3D optie krijg je direct een goed beeld van het eindresultaat.

In samenwerking met Baden+

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply