17

Chique eetkamer: 4 tips

Marmer is al sinds jaar en dag een populair bouwmateriaal. Hoewel er puur wit marmer te vinden is, staat marmer toch vooral bekend vanwege de karakteristieke wervelingen en aders die worden veroorzaakt door minerale onzuiverheden die zich vermengen met de klassieke kristallijne formaties van marmer. Vanwege deze onzuiverheden zijn marmeren tafels verkrijgbaar in verschillende kleuren die kunnen dienen als puur decoratief stuk of een subtiel accent dat het primaire kleurenschema van de kamer versterkt. Omdat marmer een hard en stabiel materiaal is, wordt het veel gebruikt voor het maken van tafels en aanrechtbladen in de keuken. Marmeren tafels zijn verkrijgbaar in alle maten, vormen en stijlen. BijAime Té vind je marmeren salontafels in een uniek design.

Stijl en functie van een marmeren salontafel

Om te bepalen welk type marmeren salontafel bij jou en je huis past, is het belangrijk om te kijken naar je decoratiebehoeften. Als je bijvoorbeeld een vrij formele woonkamer hebt met zijden gordijnen en een klassieke bank kan een ronde marmeren salontafel een goede optie voor je zijn. De glans van het marmer zal de andere meubels in je kamer aanvullen. Als je echter meer op zoek bent naar een grote marmeren eettafel in een moderne grote kamer is een rechthoekige marmeren tafel met simpele, rechte poten waarschijnlijk meer geschikt. Ook is het eerst belangrijk om de functie van je marmeren tafel te bepalen voordat je een beslissing neemt over de maat van de tafel.

Stijl en functie van een marmeren salontafel

Wat zijn de juiste afmetingen voor je nieuwe tafel?

Om te bepalen wat voor jou het juiste formaat van je nieuwe tafel is, kun je een plattegrond van de ruimte maken op ruitjespapier. Vervolgens kan je op schaal al je meubelen tekenen in de plattegrond, inclusief je nieuwe tafel. Verplaats de meubelmodellen in je plattegrond net zo lang tot je een aantrekkelijke opstelling vindt die comfortabel is en die alle functies vervult die je in gedachten hebt. Kijk vervolgens goed naar de plekken waar je marmeren tafel kan komen te staan.

Let op de breedte, lengte en hoogte die voor jou het beste werken. Voor een casual bijzettafeltje moet de hoogte ongeveer overeenkomen met de armhoogte van een stoel of bank. Je kunt er ook voor kiezen om twee kleine marmeren tafels te kopen die als salontafel kunnen dienen. Eettafels kunnen vierkant, ovaal, rechthoekig of rond zijn. Laat je leiden door je plattegrond voor het bepalen van de maximale afmetingen.

Mix je stijlen

Als je je huis gaat inrichten is het voornamelijk belangrijk dat je je eigen smaak volgt en je meubels koopt die jij mooi vindt. Je kunt hierbij best wat stijlen mixen, zolang het geheel niet al te rommelig wordt. Aarzel dan ook niet om marmeren tafels met een uniek design te gebruiken voor een doel waarvoor ze oorspronkelijk niet voor bedoeld zijn. Als je eenmaal voor ogen hebt welke functie en basisvorm je wil voor je marmeren tafel kun je op zoek gaan naar een leuk model wat daarbij aansluit. Wat het oorspronkelijke doel van die tafel was maakt dan eigenlijk niet zoveel meer uit. Zoek de perfecte tafel voor jou bij Aime Té.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply