19

Checklist voor de badkamer in je nieuwe woning

Heb jij toevallig onlangs een (nieuwbouw)woning gekocht? Of heb je verbouwplannen voor je huidige badkamer? Dan ben je er misschien al wel achter dat je daar niet zomaar mee kunt beginnen. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)bouwen van een badkamer. Denk daarbij aan leidingwerk, tegelwerk en het indelen van de badkamer. Vergeet natuurlijk ook niet dat je jouw smaak terug wilt laten komen. Daarom geven wij je in dit artikel een checklist voor dé complete badkamer in je nieuwe woning.

Doe inspiratie op voor je badkamer

Begin je aan de bouw of verbouw van je badkamer? Bepaal dan eerst welke stijl je terug wilt laten komen. Zo is het momenteel helemaal in om terug te gaan naar de jaren 70 met een retro look. Daarnaast is de moderne badkamer natuurlijk nog steeds ontzettend populair. Op zoek naar iets anders? Zoek dan eens naar klassieke of Scandinavische badkamers. Wanneer je hulp nodig hebt, is het slim om eens een fysieke showroom te bezoeken. Professionele designers kunnen je helpen om jouw wensen visueel te maken.

Hoe deel je de ruimte in?

Wanneer je weinig ruimte hebt, of juist veel, kan het lastig zijn om je badkamer juist in te delen. Laat een professional kijken naar wat je het best kunt doen met de ruimte. Misschien kun je ruimte besparen door een ligbad te combineren met een douche. Of, wanneer je veel ruimte hebt, kun je een wandje plaatsen om de ruimte niet te open en te groot te laten lijken.

Ga je voor renoveren of voor verbouwen?

Ga je voor renoveren of voor verbouwen

Bedenk goed wat je wilt doen met je badkamer. Wil je de ruimte helemaal opnieuw inrichten? Dan komt daar ook vaak meer bij kijken. Denk aan meer leidingwerk en uiteindelijk ook meer kosten. Enkel renoveren kan een optie zijn wanneer je dat wilt vermijden. Wanneer je kiest voor renoveren zou je snel en goedkoop je badkamer een flinke opfrisbeurt kunnen geven. In beide gevallen is het trouwens mogelijk om de ruimte te verduurzamen. Bijvoorbeeld door minder plastic te gebruiken in je badkamer.

Kies voor een complete badkamer

In één keer geholpen worden met al je vragen? Ga dan voor een complete badkamer. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid om een complete badkamer te laten ontwerpen door professionele designers. Zo word je op verschillende manieren ontzorgd en ben je zeker van een passende badkamer die geheel ontworpen is naar jouw smaak.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply