38

Budget tips voor een mini make-over

Een nieuw seizoen, betekend ook vaak kleine veranderingen in je woonkamer. Zomers voeg je liever wat meer licht en kleur toe, terwijl je in de winter misschien kiest voor een wol kleed op de vloer en wat donkerdere items. Iedere drie of vier maanden op zoek naar nieuwe items is een erg dure hobby. Is jouw woonkamer momenteel toe aan een beetje verandering? En wil je hier liever niet te veel geld aan besteden? Met deze tips geef je jouw woonkamer een kleine make-over.

Tip 1: Maak een plan!

Begin niet aan allemaal losse projecten, maar maak een make-over plan. Hiermee creëer je een overzicht van wat er nodig is voor jouw make-over. Je wilt bijvoorbeeld iets nieuws aan de muur maken, de kleur geel in huis brengen en een extra zitplekje creëren. Deze drie dingen zijn voldoende om een totaal nieuwe look aan jouw huis te geven. Voordat je begint schrijf je duidelijk op wat hiervoor nodig is en wat het gaat kosten. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten. Zorg ervoor dat je de standaard spullen in huis hebt; spijkers, schroeven, een hamer en een meetlint zijn altijd handig als je aan de slag gaat in huis. Niet in huis? Voor kwaliteit gereedschap en gereedschapsaccessoires ga je naar Toolstation.

Tip 2: Doe het zelf voor in huis

Kies voor doe-het-zelf klussen. Dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. De zomer breng je namelijk gemakkelijk in huis met vrolijke kleurtjes en planten. Wil je het echt low-budget houden? Ga dan eens naar de kringloop (of kijk eens in je eigen schuur/zolder/rommelkamer)! Verzamel voor een fijn bedrag een aantal leuke potjes, een lampenpoot of misschien wel een leuke houten stoeltje en ga aan de slag.

  • Een oud fotolijstje of plantenpotje geef je gemakkelijk een nieuw kleurtje. Tip! Bevestig het gene wat je wilt verven tussen een bankschroef. En kies in plaats van verf voor een spray. Nadat je het item vastklemt spray je geleidelijk alle kanten in de gewenste kleur. Wil je jouw keuken een beetje opfrissen, spuit dan drie of vier potjes in leuke kleurtjes. Deze potjes zijn perfect voor wat kruiden en dat staat ook nog eens gezellig op je aanrecht!
  • Kussentjes en kleden vervang je eenvoudig voor nieuwe. Een nieuw kussenhoesje hoeft helemaal niet duur te zijn. Ben je handig met de naaimachine? Ga dan zelf aan de slag! Een andere tip om eenvoudig een nieuwe uitstraling te geven, is het vervangen van je lampenkap. In plaats van een volledig nieuwe lamp, ga op zoek naar een nieuwe lampenkap. De lamp lijkt vervolgens weer als nieuw.

Tip 3: Keep it simple!

Houd vooral in gedachten dat voor een grote verandering niet veel nodig is. Denk juist aan kleine dingen. Begin bijvoorbeeld eens met het bedenken van een nieuwe indeling van jouw meubels. Dit kan een geheel nieuwe uitstraling geven aan je woonkamer. Heb jij een vrij rechthoekige kamer? Plaats je bank dan een paar centimeter van de muur af, dit zorgt voor een minder statische indeling.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply