45

7 tips bij het inrichten van de badkamer

De badkamer, het is misschien wel de beste kamer van het huis! Het is daar waar we ons even terugtrekken en heerlijk tot onszelf kunnen komen. En niet alleen luxe douchegels helpen ons daarbij; ook de inrichting van de badkamer heeft grote invloed op hoe ontspannend je daily treat kan zijn. Klaar voor het inrichten van je eigen kleine spa? Je start hier!

Badkamer inrichten

Genoeg daglicht

Niets is beter dan een goede portie daglicht wanneer je opstaat! De badkamer is voor velen de eerste plek in het huis waar je komt na het slapen. En juist daarom is het goed om de dag direct goed en uitgeslapen te beginnen door fris daglicht. Een raam zou dus eigenlijk een onderdeel van elke badkamer moeten zijn. Maar, hoor ik je denken, hoe zit het dan met mijn privacy? No worries! Een optrekgordijn dat van beneden naar boven gaat, is de perfecte oplossing. Hierdoor blijf je lekker anoniem, maar geniet je ook van daglicht.

Lekkere geurtjes

Tsja, voor een badkamer is deze tip eigenlijk een open doel. De badkamer moet voorzien van lekkere geurtjes. Als er immers iets garant staat voor een ontspannend gevoel, is het wel een zachte geur. Denk bijvoorbeeld aan eucalyptus of jasmijn. Om de geur de hele dag door te behouden zet je een paar geurstokjes op de wastafel.

Sfeervolle lichten

Voor hen die ’s ochtends nog niet in staat zijn om fel daglicht te verdragen, zijn sfeervolle lichten de oplossing. Neem bijvoorbeeld dimlichten. Hiermee kun je de hoeveelheid licht laten aansluiten bij wat je op dat moment zelf wilt, zodat je er rustig aan kunt wennen. Uiteraard draagt gedimd licht ook bij aan een ontspannen en luxe badsessie, én laat het je lichaam mooier uitkomen. Hoe dat laatste precies werkt? Er zijn vele lampen die het werk kunnen doen, zoals bijvoorbeeld een badkamerlamp bij Rietveld Licht & Wonen.

Lichten badkamer

Opbergruimtes

In schril contrast met de luxe van de badkamer staat het feit dat het al snel vol ligt met allerhande kleine rommeltjes. Elastiekjes, tandenborstel, ondergoed, wattenschijfjes…. Dagelijks gebruik je ze weer en daarom blijft het een strijd om je badkamer er strak uit te laten zien. Hoewel, voldoende opbergruimtes, zoals kistjes en schuifboxen, doen echt al een heleboel.

Laat maar hangen

Allright, de kleine spullen zijn inmiddels opgeborgen in rustige kistjes, maar waar laat je de handdoeken dan? In alle haast gooien mensen hun handdoek vaak maar ergens op een hoop in de hoek van de badkamer. Naast dat dit er slordig uitziet, is het ook heel onhygiënisch. Want wist je dat de vochtige handdoek zo eenvoudig kan gaan schimmelen? Juist. Een goede reden dus om je badkamer te voorzien van voldoende rekjes.

Materialen

Er zijn een aantal materialen die vaak gebruikt worden bij de bouw van een badkamer, en dat is niet voor niets. Denk bijvoorbeeld aan porselein, vinyl of natuursteen. Deze materialen kunnen goed tegen water en vochtigheid en zorgen voor een aardse, warme uitstraling van je badkamer.

Houd het rustig

Misschien wel één van de belangrijkste tips: houd het rustig. De badkamer is, zoals gezegd, een plek om tot rust te komen. Dat terwijl er al genoeg risico is dat je badkamer vol komt te liggen met dagelijkse spullen. Kortom, ga voor een rustige, maar kwalitatieve inrichting van je badkamer voor jarenlang plezier. Relax!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply