31

5x trends voor vloerbekleding in 2019

Een nieuwe vloer is hoogstwaarschijnlijk geen aankoop die jaarlijks voorkomt. Mocht je je echter aan het oriënteren zijn op een nieuwe vloer, dan voorzien we je graag van een aantal praktische trends.

1. Duurzaam

De term duurzaam komt je ondertussen misschien je neus uit. Toch zijn we hier voorlopig nog niet vanaf en lijkt het de nieuwe standaard geworden in vrijwel iedere branche. Dat geldt dus ook voor een product als vloerbekleding. De mate van duurzaamheid van een vloer wordt door verschillende zaken bepaald. Hoe wordt deze gefabriceerd, wat is de levensduur en wat gebeurt er hiermee als deze opgebruikt is?

Je mag aannemen dat een vloer met het label ‘duurzaam’ geproduceerd wordt onder duurzame omstandigheden, er weinig onderhoud nodig is gedurende het gebruik en hij eenvoudig gerecycled kan worden. Toch hoef je om te voldoen aan deze noemer niet alle punten aan te houden. Wanneer je voor een houten vloer kiest, is de productie waarschijnlijk duurzaam, maar vergt het onderhoud bijvoorbeeld. meer tijd en moeite. Een stenen vloer daarentegen verbruikt in productie veel energie, maar is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een hele lange levensduur. Je bepaalt dus zelf in hoeverre je duurzaam wil zijn met je vloer.

2. Nét echt

Op zoek naar een vloer die echt indruk maakt? Dan ben je op zoek naar een vloer die is afgewerkt met register embossing. Dit is een techniek waarmee de toplaag van laminaat of PVC wordt behandeld. Zo krijgt het materiaal een levendige look en feel. Letterlijk, want de structuur die aan de vloer wordt meegegeven is voelbaar. Net zoals bij een houten vloer, zijn de nerven, stroken en knoesten aanwezig. Dit zorgt voor een realistische uitstraling die maakt dat je PVC- of laminaatvloer aandoet als een echte houten vloer.

3. De visgraat

Visgraatvloer

Niet alleen dit jaar, maar ook vorig jaar was de visgraat geliefd als vloer. Waar je deze legstijl van origine voornamelijk terugziet als degelijke houten vloer, kun je ‘m tegenwoordig niet meer van echt onderscheiden in materialen als Flex PVC en laminaat. Onder meer met dank aan de eerdergenoemde register embossing techniek.

4. Mediterrane sferen

Mediterrane tegels

Ooit een bezoek gebracht aan landen als Marokko, Turkije of Portugal? Dan heb je vast en zeker jaloersmakend mooie badhuizen of keukens gezien. En dan doelen we natuurlijk op de mediterrane tegeltjes die je er in overvloed terugvindt. Deze zuidelijke sferen haal je ook eenvoudig in je eigen huis. Juist bij een minimalistische interieurstijl met strakke lijnen, past een kleurrijk element als een mediterrane tegelvloer perfect! Het trekt extra de aandacht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een speelse overgang tussen de woonkamer en keuken te creëren door aan de ene zijde laminaat te leggen en aan de andere zijde mediterrane tegels. Tot slot zie je dit fleurige tegelpatroon ook vaak terug in een ruimte als de hal. Het is een makkelijke manier om je hal een bijzondere eyecatcher te geven.

5. Laminaat

Laminaat is al jaren een favoriet en bovendien neemt de keuze in patronen en kleuren alleen maar toe. Daarnaast is een laminaatvloer uitermate onderhoudsvriendelijk, betaalbaar én eenvoudig in diverse legmethoden – als de visgraat – te plaatsen. Dit maakt laminaat ook in 2019 onverminderd populair.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply