22

5 tips om uitgeruster wakker te worden

Word jij vaak nog moe en erg vermoeid wakker? Heb jij het gevoel dat je geen goede nachtrust hebt gehad? Dit is tegenwoordig een veel voorkomend probleem bij veel mensen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je beter uitgerust wakker wordt? Wij geven jou een aantal tips mee hoe jij ervoor kan zorgen dat je uitgerust wakker wordt, zodat jij je dag goed kan beginnen.

1.  Zorg voor voldoende slaap

Uit onderzoek blijkt dat elk mens tussen de 7 en 9 uur slaap nodig heeft. Toch verschilt het aantal uur slaap per persoon. Maar hoe kom je erachter hoeveel uur slaap jij nodig hebt? Probeer jouw ideale bedtijd te achterhalen door elke dag een kwartier eerder in bed te liggen. Merk je de volgende ochtend dat je nog niet genoeg hebt geslapen? Probeer nog een kwartier eerder in bed te liggen totdat jij uitgerust wakker wordt, dit wordt jouw nieuwe bedtijd. 

2.  Zorg voor een schone slaapomgeving

Het is belangrijk dat je kamer een fijne en rustgevende plek voor jou is. Een schone kamer is hierbij van groot belang. Poets en stof je kamer regelmatig af voor een schone ruimte. Een goede tip is om een luchtbevochtiger aan te schaffen voor in de slaapkamer. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat de lucht schoner is in een luchtbevochtiger slaapkamer, in vergelijking met een slaapkamer waar geen luchtbevochtiger aanwezig is Houd ook regelmatig een raam open zodat je kamer kan ventileren. Het is niet alleen belangrijk om je slaapomgeving schoon te houden voor een goede nachtrust. Het is ook belangrijk dat je gehele huis schoon is, je leeft hier namelijk en een schoon huis creëert rust. Poets dus ook regelmatig je huis en stof het af, ook kun je een luchtbevochtiger grote ruimte aanschaffen om de luchtkwaliteit in grote ruimtes, zoals een woonkamer goed te houden.

3.  Reik niet naar je telefoon in bed

Reik niet naar je telefoon in bed

Beeldschermen geven blauw licht en door het blauwe licht blijven je ogen wakker waardoor het lastiger is om in slaap te vallen. Ook geven beeldschermen je hersenen veel prikkels waardoor er geen ruimte is om rust te creëren in je hoofd. Probeer dus niet op je telefoon te zitten voor het slapen gaan.

4.   Zorg voor rust in je hoofd

Met een hoofd vol gedachten wordt het in slaap vallen erg lastig. Probeer daarom voor het slapen gaan alles af te sluiten, door je gedachten op te schrijven of er met iemand over te praten. 

5.  Wordt op een ander tijdstip wakker

Een slaapcyclus duurt ongeveer 90 minuten, als je binnen deze slaapcyclus wakker wordt kun je vaak moe wakker worden. Het kan dus zo zijn dat je wekker net af gaat wanneer jij midden in een slaapcyclus zit. Probeer daarom je wekker een keer 15 minuten eerder of later te zetten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply