36

5 activiteiten in je tuin met mooi weer

Soms is het heerlijk weer in ons land. Mooi weer is uiteraard een relatief begrip. De één houdt van zon, de ander juist niet. Weer een ander geniet van regen. Maar ja: in de zomer hoop je dat het mooi weer wordt, zodat je lekker in je tuin kunt vertoeven… Bij mooi weer kun je veel activiteiten in je tuin doen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan:

1. tuinieren

Je achtertuin moet wel een beetje gezellig en praktisch zijn. Rob Verlinden maakt zich hard voor de formule 30% verharding en 70% groen voor de tuin. Dit heeft o.a. te maken dat groen belangrijk is voor ons en dat daardoor de afwatering van de tuinen veel beter verloopt. Tuinieren is ontspannend, laten we er dus vooral van genieten.

2. buiten eten

Eten is een echt sociaal moment. Het is dus des te leuker om dit met veel mensen te doen. Je kunt denken aan een gezellige bbq, een pizzamaal of een lekker buffet om langs te lopen… Als je genoeg zitplekken maakt, moet dit goed lukken!

3. loungen

In je tuin kun je ook heerlijk uitrusten. Je kunt een mooie loungeset bij Loungeset.nl vinden. Daar kun je uren op vertoeven. Lekker ontspannen zitten, een muziekje luisteren, een boek lezen, een handwerkje maken of gewoon lekker lui zitten en genieten van de zon met een glas ice tea. Ook al is het moeilijk, het is belangrijk om dit te doen…

4. de was ophangen

De geur van een heerlijk schone was in je tuin.Op deze manier droogt je was op een natuurlijke maner… Kijk dat is een klein fijn moment, vooral als je deze was kunt opvouwen. Ook al hou je niet van deze taak, zo wordt het een beetje dragelijker. 🙂

5. lekker zonnen

Is het echt zonnig dan is het ook fijn om er af en toe volop in te zitten. In je eigen tuin kun je het tijdstip zelf uitkiezen, niemand die je ziet en zo kun je lekker bij-bruinen. Een dosis zonlicht maakt de hormoon endorfine aan, waardoor je meer energie krijgt en je je meer ontspannen voelt. Kijk: zo kom je beter de winter door!

Geniet van je tuin of balkon en zorg dat je zon vangt!

loungeset

lui loungen in de tuin, de set via loungeset

loungen

een luie loungeschommel om zelf te maken themerrythought

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply