29

Tips voor prachtige tafelversiering tijdens de feestdagen

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent natuurlijk gezellig tafelen tijdens kerst en oud en nieuw. Weet jij al wat je dit jaar gaat serveren? Wat het ook is, deze tips maken elke feesttafel een succes! Hopelijk kunnen wij jou een beetje inspireren om eens wat nieuws te doen qua versiering.

Ga voor een thema

Deze tip geldt eigenlijk niet alleen voor de tafel, maar voor het gehele feest. Kies ervoor om de gehele fuif te stylen in een bepaald thema! Dit kan iets simpels zijn zoals een kleur, zodat iedereen zijn kleding er gemakkelijk op af kan stemmen, maar je kunt dit ook meenemen in de aankleding van de tafel. Naast een kleur kun je ook goed kiezen voor een thema van een pop culture wereld zoals die uit films, series of zelfs videogames!

Het is natuurlijk geheel aan jou en de gasten in hoeverre dit thema doorgetrokken wordt. Van subtiele details tot in een complete onderdompeling in een andere wereld. Het kan allemaal!

Onwijs handig en leuk: een tafelzeil

Het klinkt misschien niet als een voor de hand liggende keuze. Tafelzeilen worden meestal niet gezien als de meest decadente keuze tijdens een feest. Er zijn echter toch vele tafelzeilen verkrijgbaar die heel chique zijn en dus heel mooi zullen staan op de feesttafel. Een groot voordeel van een tafelzeil is dat het de tafel erg goed beschermt tegen vlekken en krassen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat gourmetten ontkom je niet aan de vetspetters op de tafel.

Heb je nou een hele mooie tafel en zou je die graag wel willen laten zien? Dan kun je ook kiezen voor een doorzichtig tafelbeschermer. Hier doorheen kun je toch genieten van de kleur en houtnerven van de mooiste tafels!

Sfeerverlichting

Tafelversiering feestdagen

Verlichting tijdens het dineren is natuurlijk erg belangrijk. Zo zie je wat voor lekkers er allemaal wordt geserveerd en zo zie je ook met wie je allemaal aan de tafel zit. Wel zo handig! Maar naast functioneel licht is sfeerverlichting tijdens het dineren ook erg belangrijk. Zet bijvoorbeeld een aantal kaarsen neer of maak gebruik van sierlijke (kleur)lampen. Erg hip zijn tegenwoordig de grote gloeilampen in mooie fittingen.

Wat zijn jouw favoriete sfeermakers voor de feesttafel? Deel het met ons en onze lezers! Wij zijn erg benieuwd naar jullie plannen voor de feestdagen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply