39

snail mail

IMG_0356

Weet je wat snail mail is?
Snail mail is de ouderwetse post en is de Engelse vertaling van slakkenpost, omdat gewone post veel langzamer gaat dan post via e-mail en via social media. Als je goed kijkt, zie je dat er steeds meer ansichtkaarten te koop zijn, Flow magazine draagt daar ook haar steentje aan bij. Blijkbaar hebben we steeds meer zin om gewone post te versturen naar bijvoorbeeld de (pen)vriendin. De brief kan eenmalig zijn, maar er kunnen er ook oneindig veel heen en weer gestuurd worden. Tegenwoordig wordt er van alles meegestuurd in de envelop, maar de brief… dat blijft toch het belangrijkste! Wil je meer over snailmail weten dan kun je hier, hier en hier wat meer informatie vinden.

Maar goed… vandaag wilde ik jullie graag even wat meer vertellen over het maken van foam-stempels. Want van eenvoudig materiaal (dat je vaak in huis hebt) kun je echt leuke stempels maken….

benodigdheden

het stappenplan:

stap 1: Leg alles klaar en maak een ontwerp. Teken je ontwerp op schaal, dus precies op maat van je houten blokje. Begin met het uitknippen van de buitenmaat.

knip de buitenmaat

stap 2: Knip het binnendeel eruit en leg het weer terug op het blokje.

binnendeel eruit knippen

stap 3: Knip nu de vormpjes voor het binnendeel uit het foam en leg het erin.

binnendeel uitknippen

stap 4: plak alles vast met sterke lijm en laat het 5 minuutjes drogen. Zorg dat er geen lijmdraden bovenop het foam liggen, want dit blijf je zien als je later gaat stempelen…

plak vast

stap 5: zoek leuke papiertjes, enveloppen, labels en zakjes en aan de slag met het stempelkussen en de stempel!

klaar!

Heb je er eentje gemaakt, dan mag je best een afdruk naar mij sturen.. ik hou erg van snailmail en dan beloof ik je dat je een vrolijke snailmail terugkrijgt!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply