18

Meer natuur verwerken in je interieur? Wij geven je tips!

Je tuin is tot in de puntjes verzorgd. Je laurierhaag staat er mooi gesnoeid bij en aan je meidoorn bloeien prachtige witte bloemen. Je hecht veel waarde aan je tuin en verzorgt deze daarom ook graag. Het is een heerlijke kleurrijke oase om in te zijn. Alleen zodra je naar binnen gaat, is dit gevoel gelijk weg. Het lukt je namelijk maar niet om deze natuurlijke sfeer over te brengen naar je interieur. Geen zorgen! Met onze tips verwerk je eenvoudig meer groen en natuur in jouw interieur. Zo heb je naast een fijne tuin, ook een prachtig interieur. 

Tip 1. Gebruik planten en bloemen als decoratie

Een goede manier om meer natuur in je interieur te brengen is door het gebruik van planten en bloemen als decoratie. Dit is eenvoudig te doen, omdat er veel verschillende soorten planten en bloemen zijn die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan elk interieur. Je kunt bijvoorbeeld hangplanten toevoegen aan hoekjes of wandrekken voor extra groene accenten. Je kunt ook gaan voor kleinere potten op tafels of vensterbankjes die directe lichtinval krijgen voor optimale bloei!

Tip 2. Kies voor organisch materiaal 

Organische materialen zoals hout, leer en stof kunnen echt het verschil maken als het gaat om het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in je huis. Hout is bijvoorbeeld eenvoudig te verwerken in meubels, zoals boekentafels, bankstellen of bedden. Terwijl leer vaak wordt gebruikt voor stoelbekleding en andere accessoires zoals een poef. Deze materialen zijn perfect om extra warmte en comfort toe te voegen aan elk interieur!

Kies voor organisch materiaal 

Tip 3. Verander de look met natuurlijke materialen 

Natuurlijke materialen zoals steen, rotan of jute kunnen helpen bij het creëren van eenvoudige, maar impactvolle verandering in je huis. Deze items laten de ruimte er frisser uitzien door hun lichte textuur en warmere tinten. Bovendien kan meubilair van rotan- of steen ook nuttig zijn als opbergsysteem, waardoor de kamer minder rommeliger lijkt! 

Tip 4. Kies neutrale kleuren 

Neutralere tinten die passen bij natuurlijke elementen zorgen ervoor dat de ruimte rustig overkomt zonder dat dit afdoet aan de persoonlijkheid van de ruimte. Als je neutrale kleuren gebruikt, dan wordt alles wat je toevoegt automatisch herkenbaar als natuurlijk element. Dat komt omdat ze allemaal goed samengaan met elkaar; dus geef de ruimte wat extra dimensie door neutrale kleuren toe te voegen! 

Tip 5. Voeg texturen toe 

Texturen spelen echt een belangrijke rol bij het verwerken van natuurlijke materialen in je interieur. Dat komt omdat ze elementen die gerelateerd zijn aan buiten, naar binnen brengen. Denk hierbij aan elementen zoals langharige tapijten, gerafelde spreien, schapenvacht op bedden en stoelen, jutezakken et cetera. Door texturen toe te voegen op bepaalde plekken in huis, laat je jouw interieur er meteen veel natuurlijker uitzien! 

We hopen je zo wat meer tips te hebben gegeven over hoe je het beste natuurlijke materialen kunt toevoegen aan je interieur. We wensen je veel succes met het inrichten!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply