Jouw nieuwe tafel; vierkant, rond of ovaal?

Het kan een echt dilemma zijn om de juiste vorm voor je nieuwe eettafel te kiezen. De tafel moet passen bij de rest van het interieur, maar moet ook geschikt zijn voor de activiteiten die je aan de tafel wilt doen. Als je een vorm gaat kiezen, houd dan allereerst de vorm en de afmetingen van je woonkamer of keuken in het achterhoofd. Je zou niet de eerste zijn die verliefd wordt op een tafel die eigenlijk te groot is voor je woonkamer. Als je het moeilijk vindt om de juiste vorm tafel te kiezen kun je inspiratie opdoen bij www.oaknsteel.nl.

Ronde tafels zijn helemaal in

Ronde eettafel

Er zijn vier populaire vormen voor eikenhouten tafels. Waar je voor kiest hangt af van de sfeer die je in het interieur wilt benadrukken. Een ronde tafel heeft een informele uitstraling en is geschikt om spelletjes aan te spelen of gezellig met vrienden te eten. Ronde tafels komen uitstekend tot hun recht in kleinere ruimtes. Om erachter te komen of er voldoende mensen rondom de tafel passen is het verstandig om dat online te checken voordat je hem aanschaft. Ronde en ovale tafels zijn uitermate trendy in 2019.

Een ovale eettafel is ideaal voor grote groepen

Ovale tafel

Een ovale eettafel is net als een ronde tafel ook wat informeel, maar geschikt voor wat grotere groepen mensen. Voor een ovale tafel moet je wel de ruimte hebben, zodat er aan alle kanten stoelen kunnen worden bijgeplaatst. Het zijn ideale oplossingen voor mensen met een grote woonkamer, die het fijn vinden om regelmatig vrienden of familie uit te nodigen. Bij ovale tafels is het wel belangrijk om te letten op de stabiliteit van het onderstel. Daarmee wordt voorkomen dat de tafels omvallen als ze aan één kant zwaar worden belast.

Rechthoekige tafels voor een formele uitstraling

Rechthoekige eettafel

Met rechthoekige tafels kun je echt een statement maken. Rechthoekige tafels komen het best tot hun recht in grote ruimtes en zorgen voor een formele uitstraling. Door de keuze van het hout, de afwerking en het onderstel met eventueel extra accessoires, zoals metalen accenten, kan de uitstraling worden versterkt. Soms is het een nadeel dat er niemand aan de hoekpunten kan zitten. Rechthoekige tafels doen het uitstekend in wat kleinere ruimtes als ze met één zijde tegen een muur worden gezet. Voor wie niet zo vaak met een grote groep aan de tafel wil zitten is een uitschuifbare rechthoekige tafel een interessante optie.

Een goed gesprek heb je aan een vierkante tafel

Als je een wat kleinere kamer hebt en van strak houdt, is een vierkante tafel een goede optie. Vierkante tafels zorgen voor symmetrie in het interieur. Doordat iedereen aan een vierkante tafel op dezelfde afstand van elkaar zit, zijn vierkante tafels bij uitstek geschikt om er gesprekken aan te voeren. Maar je kunt aan een vierkante tafel ook heel gezellige etentjes voor kleine gezelschappen organiseren. Als je voldoende ruimte hebt kun je twee vierkante tafels nemen. Als je die naast elkaar zet zorgt dat voor een speciale sfeer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply