38

Zo maak je een reis thema in huis

Reizen, we zijn er allemaal dol op. Helaas hebben we niet allemaal het budget om er weken of maanden op uit te gaan. De meeste dagen zullen we dan toch ook echt in en rondom huis doorbrengen. Maar om nu toch lekker in die ontdekkingssfeer te blijven, kun je de vakantie gewoon in huis halen! Zo maak je een reis thema in huis:

Souvenirs

Decoreer een wand in je woning met alle souvenirs van de verschillende landen of plaatsen die je hebt bezocht. Hoeden, petjes en leuke (platte) decoratie kan zo aan de muur genageld worden. Ook planken en kasten bieden bij uitstek een goede locatie voor leuke souvenirs. Je zou zelfs een hele vitrinekast leeg kunnen maken om de leukste souvenirs in te tentoonstellen. Zo vul je de hele ruimte met fijne herinneringen en een beetje vakantiegevoel.

Zo maak je een reis thema in huis

Landen thema

Om het nu helemaal goed aan te pakken, kun je de ruimtes in je woning themawijs inrichten. Breng je slaapkamer bijvoorbeeld helemaal in Afrikaanse tinten met geel, oranje en rood tinten, houten maskers en mooie Afrikaanse schilderijen. Of je woonkamer in Mediterraanse stijl met aqua blauwe gordijnen, groene en gele kussens en Mediterraanse binnenplanten. Je kan het zo bont maken als je zelf wilt! Zo heeft iemand in Roosendaal zijn hele woning omgebouwd tot een tropisch oerwoud!

Foto’s en print

Een minder permanente oplossing is het gebruikmaken van foto’s of print. Denk hierbij aan canvas, drieluiken, posters of gepersonaliseerd behang. Je kan je mooiste, leukste en tofste vakantie plaatjes samenvatten in een grote wandcollage bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een gepersonaliseerd foto behang van je mooiste vakantie bestemming? Je kan je creativiteit helemaal laten gaan! Aansluitend op de foto’s en print kun je met collages aan de slag gaan. Verzamel zoveel mogelijk vakantie-gerelateerde ditjes en datjes en maak een grote collage voor aan een kale muur. Hoeden, petjes, oude paspoorten, planten en vakantie foto’s – je kan op allerlei manieren dat speciale vakantiegevoel terug naar huis halen.

Zo maak je een reis thema in huis

Thema gerelateerde accessoires

Ik ga op reis en neem mee… Om je reisthema nu helemaal groots aan te pakken kun je typische reisproducten in en rondom het huis tentoonstellen. Oude koffers bijvoorbeeld of een setje snorkelspullen. Je kan ook juist de elementen gebruiken die je in bezochte landen tegen bent gekomen. Tropische planten bijvoorbeeld. Niets voelt meer als vakantie dan een palmboom in de achtertuin!

Wereldkaarten

Ook heel leuk zijn grote wereldkaarten. Je kunt ze bijna overal online wel verkrijgen en ze zijn er in allerlei varianten. Of je nu een grote, artistieke fel-gekleurde poster voor aan de muur wilt, of een kraskaart waar je zelf aan kan geven welke landen je bezocht hebt en nog moet bezoeken. Ook leuk zijn de collage wereldkaarten, je kan hier per bezocht land foto’s en andere leuke herinneringen aan het bezochte land toevoegen!

Laat je creativiteit zijn gang gaan en tover je woonruimte in een handomdraai om tot een plek vol herinneringen en vakantie gevoel!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply