22

Zo kom je na het thuiswerken helemaal tot rust

Nu de halve wereld thuis aan het werk is, komen steeds meer mensen erachter hoe belangrijk de werk-privé balans moet zijn. Ineens houden we bijvoorbeeld tijd over omdat we geen reistijd naar kantoor meer hebben, of omdat we onze verplichte pauzes niet nemen. Deze tijd spenderen we al snel achter de computer, om toch nog even die laatste opdrachten of taken af te ronden.

Plan je pauzes (en houd je eraan!)

Het belangrijkste gedurende de werkdag; plan je pauzes en wijk hier niet vanaf! Ook nog om nog even een taak af te ronden of om nog even een mailtje te versturen. Op je werk zal je ook regelmatig midden in je werk opstaan en naar de kantine lopen met de rest van je collega’s om te lunchen. Doe dit thuis dus ook. Bepaal elke dag hoe laat je pauze neemt en benut deze zo goed mogelijk. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen buiten of eet je lunch in de tuin. Zo kom je echt even weg van je bureau en kun je dat half uurtje gebruiken om op te laden.

Zorg voor genoeg ontspanning buiten werktijd

Zorg voor genoeg ontspanning buiten werktijd

Er is niets mis met wat langer doorwerken om je werkzaamheden af te krijgen, maar zorg er ook voor dat je genoeg ontspanning krijgt. Dit doe je tijdens je werkdag door meer pauzes te nemen, maar buiten werktijd kun je ook voor extra ontspanning zorgen. Wat dacht je van een fijne massagestoel in huis? Dit klinkt misschien als overbodige luxe, maar dat is het niet! We zitten momenteel allen veel te veel uren per dag en krijgen te weinig beweging. Dit kan ervoor zorgen dat je spieren verslappen en sneller vast komen te zitten. Door na je werkdag even lekker in de elektrische massagestoel te gaan zitten, word je weer volledig ontspannen en kom je tot rust na een lange dag.

Benut je weekend en vrije dagen volledig

Het is heel verleidelijk om tijdens je weekend of je vrije dagen even je mail te checken of een uurtje aan het werk te gaan. Je hebt immers als je apparatuur thuis staan en kunt gemakkelijk even inchecken. Doe dit absoluut niet! Vraag jezelf af, zou je tijdens het weekend naar kantoor gaan om je mail te checken? Natuurlijk niet! Houd de werk-privébalans dus strikt in de gaten en laat je niet verleiden om die computer aan te zetten. Alleen op die manier kun je genieten van je vrije dagen en opladen voor de volgende werkweek.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply