31

Zo kom je erachter welk kussen bij jou past

Hoofdkussens komen in allerlei soorten vormen en materialen. Van katoen tot satijn, iedereen heeft wel een andere voorkeur. Het is nou eenmaal belangrijk om het juiste hoofdkussen te hebben. Dit kan enorm helpen bij slapen, wat je dagelijkse prestaties enorm kan ondersteunen. Hoe kan je erachter komen wat voor kussen bij jou past?

Wat zijn de verschillende soorten kussens?

Om te beginnen is kijken wat voor soort kussen bij jou hoort goed. Sommigen houden namelijk van een groot, breed kussen met veel vulling. Voor een ander komt een hard, platter kussen beter uit. Zodra je dit weet, kun je jezelf al heel wat verder helpen.

Waarvan het kussen is gemaakt, zou je ook moeten weten. Misschien ben je allergisch voor katoen, dan is het natuurlijk niet handig om voor een katoenen kussen te gaan. Kies daarom voor een ondersteunend kussen om jezelf een goede nachtrust te garanderen.

Waarom het juiste kussen zo belangrijk is

Je zult je wel afvragen, waarom is het zo belangrijk een juist kussen te hebben? Als ik lig, is het toch prima? Dit is echter niet het geval, want er komt nog veel meer bij kijken. Een oncomfortabel kussen kan voor slapeloze nachten, nekklachten en nog veel meer zorgen.

Slapeloze nachten zou je niet willen meemaken. Het heeft een zwaar effect op de manier waarop je presteert, denkt en concentreert. Stel dat je een belangrijke presentatie moet geven op werk, maar door zoiets simpels als een kussen dit amper hebt kunnen doen?

Hoofdkussen

Slapeloze nachten

Uit veel diverse onderzoeken is het gebleken dat dagen achter elkaar slecht of zelfs niet slapen een negatieve werking op het brein heeft. Zo kun je na 24 uur niet geslapen te hebben dezelfde effecten beginnen mee te maken als een persoon die 3 of 4 glazen alcohol op heeft gedronken. Op langer termijn begint je huid al sneller oud te worden, voel je je eerder eenzaam en is het niet goed voor zowel je kortetermijngeheugen als je langetermijngeheugen.

Iedereen zal wel eens een slapeloze nacht meemaken, maar als hier iets aan gedaan kan worden, zou het zonde zijn hier geen verandering in te brengen. Zo is het juiste kussen als ondersteuning een perfecte manier om eens goed in slaap te kunnen vallen. Zorg dat met een goed kussen de nek- en rugwervels op één lijn liggen. Hierdoor voorkom je nek- en rugklachten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply