16

Zo creëer je meer gezelligheid in huis deze winter!

Er gaat niets boven thuiskomen in een gezellig huis na een lange dag, zeker in de winter! Maar voelt jouw huis niet zo warm en uitnodigend aan als dat je zou willen? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen! Met een paar strategische meubelstukken, zoals comfortabele bankstellen met lekkere kussens erin, kun je je woonkamer gemakkelijk omtoveren tot een warme en knusse plek waar je nooit meer weg wilt. Hier lees je een aantal ideeën om je een beetje op weg te helpen.

Een comfortabele bank

Wat is er gezelliger dan op de bank kruipen met een goed boek en een kop thee? Kijk bij het uitkiezen van een bank voor iets zachts en groots, zoals een comfortabele 3-zits bank waarin je helemaal kunt wegzakken. Een bank die er uitnodigend uitziet en lekker zit, kan al een heel groot verschil maken in de warme uitstraling van je huis. Zo een waar je bij thuiskomst lekker in kunt ploffen en op kunt relaxen. Echt iets om naar uit te kijken, toch?

Een gezellig vloerkleed

Vloerkleden zijn essentieel om warmte, maar ook gezelligheid aan de woonkamer toe te voegen. En er zijn oneindig veel mogelijkheden om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld eens aan hoogpolige of laagpolige kleden, in ronde vormen of in een rechthoek. En dan hebben we het nog niet eens over kleuren en prints! Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zoek dan naar een wollen vloerkleed in een neutrale kleur. Dat past in iedere woonstijl, dus zit je altijd goed!

Een warme open haard

Niets geeft zo’n winters gevoel als zitten bij een knapperend haardvuur. Maar wat nou als je huis geen open haard heeft? Niet getreurd! Er zijn namelijk genoeg elektrische haarden die het net zo goed doen (en ze zijn veel gemakkelijker te onderhouden).

Dekens en kussens

Dekens en kussens

Een andere fijne manier om je woonruimte wat extra warmte en gezelligheid te geven is door dekens en kussens toe te voegen. Drapeer ze lekker op en over de bank en het geeft al meteen een fijne warme sfeer!

Heerlijke kaarsen

Kaarsen zijn de perfecte manier om meer warmte en sfeer te creëren en om de ruimte uitnodigend te maken. En als je gaat voor geurkaarsen kunnen ze ook nog eens je hele huis heerlijk ruiken. Probeer voor de koude winter kaarsen te kiezen met geuren als vanille, kaneel of pompoenkruiden. Die brengen je gelijk in knusse sferen!

Uiteraard kun je los van meubels en accessoires, ook je garderobekast nog een handje helpen om de gezelligheid en warmte in huis te halen deze winter. Denk aan een warme pyjama en leuke sloffen! Geen enkel lijstje van winter benodigdheden is compleet zonder deze warme items. Zo kun je de avonden lekker doorbrengen op je comfortabele bank, in je warme pyjama, onder een dekentje voor de open haard. Klinkt als muziek in de oren toch? En als een fijne plek om thuis te komen. De ideale winter dus! En met deze tips kun je jouw huis snel omtoveren tot een gezellig thuis. Dus steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag. Ga voor dekentjes, kaarsen en voor een aantal nieuwe meubels in deze winter. Veel succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply