38

zelf een origami vaas vouwen

origami vaas

een origami vaas om zelf te maken via ludorn

Ik ben gek op dingen zelf maken…. ik heb nu een nieuwe uitdaging: ik wil zelf een origami vaas vouwen.

Ken je het probleem: Ik heb prachtige orchideeën gekocht, maar kan er niet niet de juiste pot omheen vinden. Of ik heb een leuke bos bloemen gekregen, maar de enige vaas waar de bloemen inzitten ziet er net niet mooi uit… Daarom is het een goed idee om van papier een vaas omheen te vouwen. Je kunt de vaas dan immers in de juiste kleur maken, in de juiste formaat vouwen en je kunt meerdere vazen tegelijk maken. Pluspunten genoeg, zou ik zeggen.

Je kunt deze papieren vazen al van verschillende merken kopen (kijk maar...) en die zijn prachtig. Maar een eigen exemplaar is natuurlijk wel erg origineel. Dus om je op ideetjes te brengen volgen hier een paar voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt gaan!
Heb je er eentje gemaakt, dan mag je mij best een foto sturen en dan zet ik hem hier onderaan dit bericht… delen en elkaar inspireren kan beslist geen kwaad, vind ik!
Zoek je nog meer zelfmaaki-deetjes die je met origami techniek kunt vouwen (zoals hanglampen, waxine lichtjes, strikken, slingers, uiltjes etc.), kijk dan voor inspiratie op mijn pinterestbord origami.

origami vaas via madame citron

origami vaas via madame citron

origami vaas

origami vaas via klastyling

origami vaas

origami lichtje of vaas via 101 woonideeën

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan met papier, origami technieken.. dan kun je gewoon ook een paar leuke exemplaren aanschaffen… Mijn twee favorieten zijn:

origami vazen van de wereldwinkel

origami vazen van de wereldwinkel

paper vase

paper vase cover via gimmii

Wil je nog wat leuks in aan je takken of bloemen hangen, dan kun je misschien deze origami klei vogels maken..

origami vogels van klei via nicest things

origami vogels van klei via nicest things

En… welke ga jij maken?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply