41

zelf een kerstboom maken van kurk

zelf een kerstboom van kurk maken

Zelf een kerstboom maken van kurk

Soms heb je weinig plek voor een echte kerstboom. Niets erg, want je kunt een kerstboom makkelijk zelf maken. Je kunt een boom tekenen op een krijtbord, een kerstboom maken van tape, een boom schilderen of… een kerstboom maken van kurk.

Kurk is weer helemaal terug van weggeweest. Er zijn veel voordelen aan kurk. Je kunt het makkelijk bewerken, erin knippen en je kunt er ook spullen in prikken. Het wordt immers vaak als prikbord gebruikt. Zo kwam ik op het idee…

Deze zelfmaker is onderdeel van de bloggers countdown #BDIY. Iedere dag een zelfmaakidee om in kerstsfeer te komen…

countdown

de Bloggers DIY Countdown #BDIY

een kerstboom maken van kurk

 

je hebt nodig:

een vel kurk bij pipoos
een schaar
vellen papier
dubbelzijdige tape
een doosje spelden of punaises
leuke kerstversiering

kerstboom maken van kurk

de stapel met malletjes knippen

zo maak je het

Leg alle spullen klaar op tafel en bedenk je plan. Maak een malletje op maat van papier. Kies bijvoorbeeld een ruit, een vierkant, een zeshoek of een achthoek. Knip het aantal malletjes allemaal uit met papier en leg het uit op de grond. Meet op hoe groot de kerstboom uitvalt en meet op de muur na of dit de maat is die je voor ogen hebt. Als je tevreden bent, knip je de vormen uit het kurk. Plak op de achterkant van de vormen dubbelzijdig tape en bevestig het op de wand. Als je tevreden bent over het resultaat, dan kun je de kerstboom gaan versieren, want dat hoort immers bij een kerstboom. Prik met een speld de lichtjes in de boom en hang er dingen in die je mooi vindt. Er zijn genoeg kleine sterretjes en mini balletjes te vinden om je boom te versieren. Uiteraard kun je zelf ook dingen maken van papier, misschien wel samen met je kinderen zodat het een familieproject wordt.

Ik wens je veel plezier met je kerstboom van kurk!
Zoek je nog meer zelfmakers, kijk dan op mijn pinterestbord christmas. En morgen maakt Ceciel weer een nieuwe zelfmaker voor de Bloggerscountdown op Badschuim.

kerstboom van kurk maken

de kerstboom met lichtjes

Kerstboom maken van kurk

In de stukjes kurk kun je van alles prikken

Show Comments

One Response

  1. Ceciel 20 december 2016

Leave a Reply