37

werken in mijn moestuin

moestuin

het maaltje voor de lasagna van vanavond…

De zomer is zo’n beetje op zijn eind en tijd om mijn moestuin extra aandacht te geven. De meeste groenten zijn inmiddels opgegeten de gang naar de moestuin is dus een beetje vermindert. Het onkruid schiet een beetje door, de bedden liggen er een beetje vergeten bij en alles moet in orde gemaakt worden voor de wintergroente….

moestuinboek

Ik heb echt een fantastisch moestuin boekt gekocht, De moestuin van Mme Zsazsa van Dorien Knockaert en Kim Leysen. Het is precies een boek waar ik al lang naar zocht. Ik heb allerlei boeken over de moestuin op de plank, maar hier staat uitgebreid en in prettige taal de dingen die ik graag wilde weten op een rij. Het ziet er ook nog eens mooi uit en heeft mooie foto’s die de tekst ondersteunen. Fijn!

Er staat in het boek:
– hoe je de moestuin moet beginnen (met weetjes die ik nog niet eerder las…)
– veel info over de bodem, het compost en de bewerkingen van de grond…
– uitgebreide info over mulchen (ik ben om, ga ik ook zo doen en hoop dat de te vele slakken gaan verdwijnen)…
– informatie hoe je je tuin in groepen kan verdelen, hoe je dit kunt bemesten en welke gevaren er zijn…
– wat je op een ecologische manier kunt doen aan je te grote problemen…
– per gewas uitgebreide info over de beste plek in de tuin, hoe je het kunt zaaien, onderhouden, oogsten en uiteindelijk kunt bewaren…
– vervolgens komt Dorien met handige keukentips om de groenten lekker te verwerken…

Achterin het boek staan heerlijke recepten: hartige en zoete gerechten en tips voor het inmaken of inleggen in zuur. Mjam! Ook zag ik dat er ook een leuk blog mme Zsazsa vertelt is. Daar ga ik beslist op speuren, want het staat bomvol tips en heerlijke recepten.

[bol_product_links block_id=”bol_55f53cbc92190_selected-products” products=”9200000022206101″ name=”moestuinboek” sub_id=”met veel informatie…” link_color=”119943″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CCA72F” deliverytime_color=”1F6899″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”337″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

mijn moestuin

Afijn, Dit weekend ben ik dus flink aan de slag gegaan om van alles in de moestuin te doen. Geschoffeld, omgeschept, aardappels gerooid, wortels gestoken en bonen geplukt. Ik heb de pompoen omgelegd, die gaat zijn eigen gangetje en groeide een kant op die ik niet wilde. Ik heb mijn koude bak op een andere plek gezet en heb de wintergroente gezaaid. Ik zit nu in het zonnetje dit verhaal te schrijven, dat kan mijn moestuintje nog wel gebruiken.

de moestuin dit weekend: de boontjes en pompoen bloeien nog veelbelovend...

de moestuin dit weekend: de boontjes en pompoen bloeien nog veelbelovend…

moestuin

de boerenkool doet al goed zijn best…

het zaaigoed voor de wintergroenten

het zaaigoed voor de wintergroenten

de honden kijken hoe ik werk, zijn banjeren te hard door de tuin en mogen braaf achter het hek...

de honden kijken toe, zij banjeren door de tuin en mogen achter het hek…

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply