19

Welke boiler past bij je woonsituatie?

Ben je toe aan een nieuwe boiler in huis? Er zijn veel verschillende opties. Je kunt nu ook kiezen uit een elektrische boiler. Vroeger waren alle boilers op gas. Dat kost vaak meer energie wat betekent dat de rekeningen hoger zijn. Met een elektrische boiler kun je aardig wat kosten besparen. Bovendien kun je het combineren met zonnepanelen. Wanneer je de zonnepanelen combineert met een elektrische boiler, kun je nog meer besparen. Als je een nieuwe boiler gaat kopen is het verstandig om rekening te houden met een aantal voorbeelden. Hieronder lees je hier meer over. 

Waar moet je op letten bij een nieuwe boiler?

Bij het aanschaffen van een nieuwe boiler is het belangrijk dat je rekening houdt met de onderstaande zaken: 

  • Hoeveel liter water verbruik je in huis? 
  • Blijft het verbruik hetzelfde of is er kans op meer of minder?
  • Hoe lang doucht een persoon gemiddeld?
  • Hoe vaak komt er bezoek die ook water gebruiken?
  • Hoe vaak gebruiken we warm water? 

Al deze vragen hebben invloed op de keuze je die moet maken tijdens de aanschaf. Naast dat deze punten belangrijk zijn, moet je ook nadenken over welke boiler je wilt. Er zijn verschillende boilers te koop. Je kunt bijvoorbeeld voor een elektrische boiler gaan. De elektrische boilers zijn momenteel ook vrij uitgebreid. De elektrische boilers zijn er ook in verschillende maten. Daarnaast kun je ervoor kiezen een boiler horizontaal of verticaal te monteren. 

Wat is het verschil met een elektrische boiler en doorstroom apparaat

Wat is het verschil met een elektrische boiler en doorstroom apparaat?

Een doorstroom apparaat is net iets anders dan een elektrische boiler. Een doorstroom apparaat heeft een geen voorraadvat. Dit hebben elektrische boilers wel. Het doorstroom apparaat heeft een spiraal die het water heel snel verwarmt. Verbruik je veel warm water? Dan kun je het best kiezen voor een hoog kW. Hoe hoger de kW is, hoe meer warm water de boiler geeft. Een groot voordeel van deze boiler is dat er geen stroom verbruikt wordt als er koud water wordt getapt.

Een elektrische boiler heeft daarentegen een andere werking. Wanneer je warm water tapt, komt er automatisch weer koud water bij. Het warme water zit in de boiler. Doordat er steeds weer koud water bij komt, kun je lang van warm water genieten. Bij een elektrische boiler kun je warm water tappen op meerdere punten tegelijk. Dat komt doordat de boiler geen invloed heeft op de waterdruk. Beide apparaten zijn op de stroom aan te sluiten. Ze werken dus niet meer op gas. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply