18

Welk apparaat kun jij niet missen in je keuken?

Zijn er in jouw keuken in de loop der jaren ook steeds meer apparaten terechtgekomen? Dan ben je echt de enige niet. In vrijwel iedere keuken staan tegenwoordig een stuk meer apparaten dan pakweg twintig jaar geleden het geval was. Of ze ook allemaal evenveel gebruikt worden, dat is nog maar de vraag. Veel mensen geven aan dat een deel van alle apparatuur die ze in hun keuken hebben staan weinig wordt gebruikt. Ooit gekocht of gekregen, paar keer gebruikt, maar niet helemaal door hebben hoe het apparaat nou werkt, waardoor het weinig wordt gebruikt. Gelukkig geldt dat echter lang niet voor ieder apparaat dat in onze keuken te vinden is. Er zijn er ook meer dan genoeg die we nooit meer kwijt zouden willen. Welke dat precies zijn, dat verschilt per persoon.

Geen leven zonder koffie of thee

In iedere keuken zijn apparaten te vinden die nauwelijks worden gebruikt, maar ook apparaten die juist iedere dag een belangrijke functie hebben. Drink je regelmatig koffie? Dan is de kans bijzonder groot dat je koffiemachine het meest gebruikte apparaat in je keuken is. Er is geen dag die je begint zonder een vers kopje koffie, en ook aan het einde van een lange werkdag of direct na het avondeten mag een kopje niet ontbreken.

Ook mensen die liever thee drinken hebben zo hun voorkeuren. De ouderwetse fluitketel die daarvoor vroeger werd gebruikt, die zie je nauwelijks meer terug in de keuken. Tegenwoordig is het vooral de elektrische waterkoker die theedrinkers veel gebruiken. Al is ook daarvoor een concurrent opgestaan: de kraan die direct kokend water kan geven. Nog wat minder populair dan de waterkoker, ook door zijn aanschafkosten, maar wel steeds vaker gesignaleerd in de keuken.

Onmisbaar voor koks en bakkers

Onmisbaar voor koks en bakkers

Waar de eerste apparaten die we noemden vooral te maken hadden met wat we op een dag drinken, is een keuken er natuurlijk vooral om eten in te bereiden. Veel keukenmachines richten zich dan ook op deze groep. Houd je ervan om uitgebreid te koken met veel verse ingrediƫnten, dan is een keukenmachine die je kan helpen met hakken, mixen, snijden en pureren misschien wel iets waar je nooit meer zonder wil. Deze kan je tenslotte heel veel tijd uit handen nemen, waardoor je gerechten een stuk sneller op tafel staan.

Maar ook de fervente bakker heeft waarschijnlijk een favoriet apparaat. Hier is het vooral een machine die kan mixen en kneden die favoriet is, omdat deze veel zwaar werk van je over kan nemen. Wat je voorkeur precies heeft, dat hangt dus vooral af van wat je doet in je keuken. Maar onmisbare apparaten, die heeft vrijwel iedereen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply