16

Tips voor een rustieke en brocante tuin

Is het jouw hobby om brocante marktjes te bezoeken en te struinen door mooie landschappen? Dan spreekt een rustieke tuin je waarschijnlijk wel aan. Deze stijl is een mooie mix van landelijk, klassiek en natuurlijk. Je kunt het op allerlei manieren toepassen in je eigen achtertuin. In dit artikel zie je een aantal voorbeelden en delen we tips om zelf een tuin in brocante stijl te creëren.

Brocante tuinmeubels

Wist je dat ‘brocante’ ook wel een benaming is voor rommelmarkt of tweedehands? Dit vertelt direct meer over de uitstraling. Brocante voor in de tuin kan heel stoer en landelijk zijn of juist de klassieke kant op gaan. Denk aan een robuuste houten tuintafel met white wash. Hier kun je gezellig met grote groepen aan tafelen. Daar tegenover staat een tuinset van gietijzer. De stoeltjes en tafels hebben een klassieke uitstraling en sierlijke vormen. Het wordt ook wel een bistroset in Franse stijl genoemd. Het is beide een prachtige toevoeging aan een rustieke achtertuin.

Brocante tuin accessoires op tafel

Welke tuintafel je ook kiest, een paar brocante tuinaccessoires mogen niet ontbreken! Het geheel mag lekker nonchalant ogen. Combineer bijvoorbeeld een gieter met een ijzeren lantaarn, een bos bloemen en een zinken emmer. Deze accessoires zet je als een groepje op de eettafel.

Meubels als rustieke bloembakken

Bij een rustieke tuin zie je allerlei soorten bloempotten in brocante stijl terugkomen. Soms worden er zelfs oude meubels gebruikt als bloempot. Van oude ladekasten en bijzettafeltjes tot houten stoelen. Het is niet erg als de potten of meubels een verweerde look krijgen. Dit past juist erg goed bij de nonchalante sfeer van de tuin. Het is daarom niet per se nodig om (houten) meubels te behandelen voordat je ze buiten neerzet.

Rustieke tuinpoort

Hout is een materiaal dat regelmatig terugkomt in een brocante en rustieke tuin. Je kunt het natuurlijke materiaal gebruiken als schutting, maar het is nóg mooier om een houten poort te plaatsen. De tuinafscheiding zelf kan dan gemaakt worden van heggen of brede struiken. Een andere optie is om houten trellis schermen te laten begroeien met klimplanten.

Wilde beplanting

Naast brocante tuinspullen, wordt er ook aandacht geschonken aan de tuin zelf. Voor een rustieke sfeer mag je echt uitpakken met de beplanting. Houd het natuurlijk en ongedwongen. Maak gebruik van grote struiken, wilde bloemen en (als daar plek voor is) een paar leuke fruitboompjes. Alles wat meer kleur en levendigheid toevoegt, is een goede keuze.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply