tangram slinger in je interieur

tangram

met geborduurde schilderijen en de houten bomen van houtmix

De tangram is een prachtige puzzel die veel mensen boeit. Voor wiskundigen is het een bron van geometrische vormen, op school wordt het gebruikt als leermiddel en verzamelaars genieten van de vele soorten en maten die al bedacht of nog uitgevonden worden. Er is veel te vertellen over de tangram, lees er meer over in het artikel wat ik schreef voor stylink.

Tegenwoordig zijn we gek op geometrische vormen, want daar kun je eindeloos mee combineren. Wij spelen graag met onze ruimte en willen vooral onze eigen persoonlijkheid daarin kwijt. Je kunt veel meubels en accessoires vinden die je kunt personaliseren. De tangram past dus goed in deze tijd, want je kunt er eindeloos veel vormen mee maken, precies zoals jij mooi vindt. Als je goed rondkijkt overal, kun je veel producten vinden die geïnspireerd zijn op de tangram, zoals boekenkasten, behang, lampen, zelfmaak-ideeën en veel woonaccessoires.  Zoek je voorbeelden hiervan, lees dan verder in het artikel op stylink.

Wil je ook de tangram in huis, dan kun je heel eenvoudig deze slinger maken.

stappenplan voor de tangram slinger

stappenplan voor de tangram slinger, hier vind je de printversie

Wat heb je nodig?
– de printjes van de pdf ( tangram slinger) in kleur
– een schaar
– een lijmstift
– een mooi touwtje
– eventueel zwart papier

Het stappenplan voor de tangram-slinger:
1. Print de pdf uit en leg alle spullen die je nodig hebt klaar.
2. Knip alle randjes van de printjes af en knip alle tangram-stukjes uit. Mocht je liever zwart papier gebruiken voor de tangram puzzelstukjes, dan kun je de tangramstukjes zelf uitknippen… (tip: zorg ervoor dat niet alles door de war raakt..)
3. Vouw alle stroken van de vlaggetjes dubbel, zo passen ze straks mooi over het touwtje en wordt de vlag  lekker stevig.
4. Leg de verschillende figuren met de tangram stukjes neer. Er zijn er veel te bedenken..
5. Plak de tangram-figuren met een plakstift vast op de voorkant van het vlaggetje.. Knip een touw op de juiste maat en leg de vlaggetjes in de mooiste volgorde
6. Smeer lijm aan de binnenkant van de vlaggetjes en hang ze over het touwtje.

Tip: Je kunt natuurlijk nog spelen met de tangram stukjes door de driehoeken nog onderling te verwisselen om er zo een vrolijker geheel van maken.

Verder ben ik helemaal #blij met de set bomen van houtmix van fashion for home. Ze staan zo mooi te pronken op een rij. Ze zijn echt prachtig!

tangram slinger

de slinger

Zoek je zo’n slinger met haasjes voor pasen, kijk dan hier voor net zo’n eenvoudig zelfmaakidee… Zoek je nog free printable ideetjes.. kijk dan eens op mijn pinterest-bord.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply