oude meubels weer als nieuw

tafel via welke

tafel via welke

Als je je interieur wilt opknappen of restylen kun je daar heel goed oude of overgebleven materialen voor gebruiken. Hoe vaak heb je niet een laminaat vloer gelegd en een restje over? Meestal schaf je wat extra aan, zodat je zeker weet dat je niet te kort komt. Soms snij je een te groot stuk of een verkeerde hoek… en heb je weer een stuk nodig. Een foutje maken is menselijk, toch?
Als je (plak)laminaat kiest, ga je vaak voor een bepaalde look en feel. Meestal neem je dan wat langer de tijd om tot een keuze te komen, er zijn zoveel soorten en je moet even met deze vloer doen! Als je hout overhoudt van deze klus, kun je dit heel goed hergebruiken. Je had al besloten dat dit mooi is en dat het past bij jou.

houten vloeren van bv handyfloor

houten vloeren van bv handyfloor

Zeker in deze tijd is recycling en hergebruik hot! Je ziet dat mensen steeds creatiever met hout omgaan. Een laminaat met plaklaag is extra gemakkelijk toe te passen, want dit is erg dun. Het flexibele hout heeft aan de achterzijde een plakstrip en je kunt dit dus overal opplakken. Zo kun je bijvoorbeeld een kartonnen doos of boekenplank beplakken en dan heb je zomaar een echte eyecatcher in huis. Want.. wie heeft er nu hetzelfde op de vloer als aan de muur of op een kast?

de vloer en de kast anders of hetzelfde...

de vloer en de kast anders of hetzelfde…

Verder is het leuk om je interieur op andere manieren op te leuken. Ondanks dat platlaminaat redelijk flexibel is, werkt dit het beste op vlakke materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een versleten bureau of oude kast met laminaat beplakken, je kunt dan bijvoorbeeld de deuren, de bovenkant of de zijkanten van de kast beplakken, een combinatie maken van oud hout met nieuw kan ook mooi staan.

Een ander leuk idee is om een tafeltje voor de zijkant van de bank te maken. Dit tafeltje leg je over de armleuning en kun je heel goed zelf maken. Je meet op hoe breed de armleuning van de bank is en gebruik één plank laminaat in deze maat. Daarbij maak je nog twee zijkanten van dezelfde grootte eraan vast of maakt het van bijvoorbeeld  karton of een mooie stevige stof. Kun je voortaan met een boek en een kop thee op de bank achterover leunen!

tafeltje op de leuning van de bank

tafeltje op de leuning van de bank

Veel hout in huis brengt veel sfeer. Je moet er wel even aan denken dat veel verschillende soorten hout soms ook flets oogt. Wil je dit opfrissen dan is het mooi om een blauw te gebruiken. Voor wat ideetjes kun je kijken op mijn pinterest-bord wood and blue.

blauw matcht goed bij hout

blauw matcht goed bij hout

Show Comments

2 Comments

  1. monique 21 januari 2015

Leave a Reply