40

het oogsten en onderhouden van de moestuin

moestuin met moestuinbakken

onze moestuin die begint met moestuinbakken

Wij hebben 3 jaar gelden een moestuin in onze achtertuin gemaakt. Ieder jaar gaat het beter met het moestuinieren, want de grond wordt losser en rijker, groeit er meer groente en worden wij er handiger in. Het is leuk om te doen en we houden er ook nog wat aan over, mjam!

 

uitbreiding van de moestuin

Dit jaar is de moestuin uitgebreid met mooie gevlochten moestuinbakken. Er is een mooi assortiment met moestuinbakken bij Gadero. Ik ben er blij mee, want ik hoefde met deze bakken niet de grond intensief te bewerken. Ik kon ze gemakkelijk op een willekeurige mooie zonnige plek neer zetten en door de zakken moestuinaarde is de grond lekker los en groeien de groente gemakkelijk. Een feest om naar te kijken!
Dit jaar hebben we er ook voor gekozen om wat meer fruit in de moesttuin te zetten, zoals verschillende bessenstruiken, moerbeien en aardbeien. Het is een lekkere combinatie en vaste planten in de tuin is een fijne aanvulling, het voelt gewoon goed.

 

onderhouden moestuin

Nu alles geplant en gezaaid is, is het wachten op de oogst. Ondertussen onderhouden we de tuin, want tijdens het wachten gebeurd er van alles in de tuin. Er komen slakken, luizen en andere beestjes voorbij. Er is water nodig, de planten moeten in toom gehouden worden en het tuinafval en de minder gewenste plantjes brengen we naar de composthoop. In de kas geleiden we de komkommer, meloen en augurkplanten. De tomaten gedijen goed in de tomatentent en groeien langs een draad. Verder groeien de bonen omhoog langs de bonenstaken en de peultjes en erwten slingeren over het gaas. Inmiddels staat er van alles in bloei en de eerste maaltjes sla, andijvie en tuinbonen zijn al opgegeten. Echt leuk: groente uit eigen tuin!

Ben je nieuwsgierig hoe de tuin er een paar weken geleden bij stond, toen het een stuk kaler was…. bekijk dan dit bericht eens. Wil je meer weten over moestuinieren, kees dan eens berichten op mijn blog de moestuinier.

onderhouden moestuin

een van de moestuinbakken die er lekker groen uitziet.

onderhoud moestuin

de tuinbonen in bloei

onderhouden moestuin

een maaltje tuinbonen en andijvie uit eigen tuin šŸ™‚

onderhoud van de moestuin

de peultjes die groeien langs het gaas

onderhouden van de moestuin

de paksoi in de moestuinbakken

onderhouden moestuin

bloeiende bieslook

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply