Onmisbare items voor je studeerkamer

Als student zit je regelmatig met je neus in de boeken of geconcentreerd achter de laptop. En dat gaat meestal het beste als je in een rustige omgeving bent. Een aparte studeerkamer is daarom geen overbodige luxe. Als je de ruimte en mogelijkheid hebt, raden we zeker aan om zo’n studiekamer in te richten. De onderstaande items mogen in ieder geval niet ontbreken.

Bureau met comfortabele stoel

Als je hard moet studeren of een werkstuk moet maken, zit je zo een paar uur achter elkaar op dezelfde plek. Het is dan wel zo fijn als je er geen rug- of nekklachten aan overhoudt. Koop daarom een stevig bureau met een comfortabele stoel. Hoewel een ergonomische bureaustoel de beste keuze is, zijn er ook andere stoelen verkrijgbaar waar je prima op kunt zitten. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en mooier om te zien.

Kalender, wandrek of bord

Hang een grote kalender, een wandrek of een bord (whiteboard, prikbord, magnetisch bord) boven je bureau. Hier kun je een handig overzicht op maken met alle deadlines en to-do lijstjes. Op deze manier kun je je beter focussen op de taken. Bovendien is het tegelijkertijd een leuke vorm van wanddecoratie!

Grote kast voor studieboeken

Hoe digitaal alles tegenwoordig ook is, sommige dingen kunnen echt niet op tegen ouderwetse boeken. Creëer een opbergplek voor jouw traditionele studieboeken en interessante leesboeken, bijvoorbeeld met een grote wandkast. De lege vakken kun je eventueel opvullen met sfeervolle decoratie of plantjes.

Lades voor papierwerk en kleine spullen

Zorg er ook voor dat de andere belangrijke spullen een vaste plek krijgen. Een ladeblok is heel handig voor papierwerk en kleinere items. Verdeel de grote lades eventueel in verschillende vakken voor nog meer overzicht.

Goede printer met de juiste cartridges

Als student is het erg fijn om een printer te hebben. Niet alleen om studiemateriaal te printen, maar ook om leuke foto’s af te drukken of om te gebruiken voor je hobby. Voor een kleine prijs heb je al een hele goede printer. We raden meteen aan om daar een printabonnement bij af te sluiten. Dit is een maandelijks opzegbaar plan waardoor je nooit meer zonder inkt komt te zitten. Nog voordat de inkt van jouw printer op is, wordt er al een geschikte cartridge naar je toegestuurd. Zo heb je altijd precies op het goede moment de juiste cartridges in huis. Ideaal!

Mooie desk organizer

Maak tot slot jouw bureau compleet met een mooie desk organizer. Het zorgt ervoor dat jouw studeerplek altijd netjes en overzichtelijk blijft. Heel belangrijk voor de goede concentratie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply