39

Onderhoud aan de buitenkant van je woning: waar kun je allemaal aan denken?

Als je een eigen huis hebt, is het belangrijk om de boel goed bij te houden! Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de woning. Ben je benieuwd welke zaken je kunt aanpakken aan de buitenkant van je huis? Er zijn verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden! We zetten onze tips voor je op een rijtje.

Het dak

Je kunt vaak maar moeilijk zien wat de staat van het dak op je woning is. Dat maakt het des te belangrijker om het dak goed te onderhouden! Zorg dat het dak schoon blijft, evenals beschermd met een laag coating. Nieuwe dakbedekking kan ook nodig zijn, als het dak bijvoorbeeld al een tijd meegaat. Aangezien het lastig is om hier zelf mee aan de slag te gaan, doe je er goed aan om de hulp van een expert in te schakelen. Een vakman van dakbedekking Moerkapelle maakt het dak weer als nieuw. Zo blijf je lekkages voor en is de bovenzijde van je woning tiptop in orde.

Het schilderwerk

Het schilderwerk

Het is waarschijnlijk niet je favoriete klus om je mee bezig te houden, maar het is absoluut van belang: het schilderwerk aan de buitenzijde van je woning! De deuren, de kozijnen en de muren: er kunnen verschillende onderdelen zijn die van tijd tot tijd een nieuwe laag verf nodig hebben. Zo bied je bescherming tegen bijvoorbeeld lekkage en slijtage. Ook geeft een verse laag verf je woning weer een fraaie uitstraling! Het valt namelijk meteen op, zo’n nieuwe lik verf.

Isolatie

Met name oude woningen zijn vaak slecht geïsoleerd. Pak daarom de isolatie van je huis aan! Dit vraagt allereerst om een investering, maar betaalt zich na verloop van tijd weer terug – je hoeft bijvoorbeeld veel minder te stoken in een goed geïsoleerde woning. Verder vergroot je je wooncomfort. Isolatie kan op verschillende plekken worden aangepakt, bij bijvoorbeeld de vloeren, de ramen, de kruipruimte en het dak. Pak dit stap voor stap aan.

Kozijnen en deuren

Ook het bijhouden van de kozijnen en de deuren behoort tot het onderhoud. Vaak gaan de kozijnen en de deuren een flinke tijd mee – mits je de boel netjes bijhoudt. Houd de deuren en kozijnen goed schoon, door ze regelmatig af te nemen. Het schilderwerk telt ook mee, waar we het hierboven al over hadden. Als je een verbouwing voor ogen hebt, kan het een idee zijn om voor nieuwe kozijnen of deuren te gaan. Zo kiezen tegenwoordig veel mensen voor een moderne schuifpui aan de achterzijde van het huis. Ga na of dit voor jou ook een wens is!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply