18

Maak het jezelf makkelijk: handige snufjes in huis

Als je een huishouden runt is er altijd wat te doen. Vandaar dat gadgets die ons leven een stukje makkelijker maken zo welkom zijn. Je houdt eenvoudig meer tijd over om aan essentiële zaken te wijden. Je kinderen helpen met huiswerk bijvoorbeeld. Of meer onversneden quality time met je partner doorbrengen. In dit artikel behandelen we 5 handige snufjes die je een hoop werk uit handen nemen. Je zult zien dat hoe soepeler het huishouden geregeld is, des te relaxter je wordt.

Instant theewater

De fluitketel en de waterkoker hebben hun beste tijd gehad. Moderne keukens zijn tegenwoordig uitgerust met een kokend-waterkraan. Als je trek hebt in thee hoef je de kraan maar open te zetten en je geniet instant van een dampende kop. Als je eropuit gaat, vul je op dezelfde manier een thermoskan. Zo makkelijk! Je koopt hem los om hem in je bestaande keuken te installeren. De montage is vrij eenvoudig. Als je er zelf tegenop zit de waterpomptang te hanteren, heb je vast wel een handige buurman die het voor je kan doen. Voor je het weet zit je gezellig samen in een hete kop soep te blazen. Met water direct uit de kokend-waterkraan! Over handige snufjes gesproken.

Robot over de vloer

Een robot de was laten doen of je bed laten opmaken is nog een brug te ver. Maar stofzuigen kan hij wel al als de beste. Was het vroeger nog een zeldzaamheid waar gadgetfreaks met een dikke portemonnee mee pronkten, tegenwoordig ligt de aankoop van een robotstofzuiger binnen ieders bereik. Je ziet deze stille werkers dan ook in meer en meer huishoudens opduiken. Je stelt hem in op een bepaalde tijd en hij begint over de vloer te bewegen. Af en toe moet je even opzij gaan of je benen in de lucht steken. Zijn grote broer houdt inmiddels buiten in de tuin het gazon kort. Als je ze op dezelfde tijd instelt, kunnen ze samen lunchen. Nee hoor, dat is een grapje.

Licht, schaduw en privacy

Licht, schaduw en privacy

Jaloezieën voor het raam zijn op zichzelf al handig. Ze geven je de mogelijkheid om met licht en schaduw te spelen in je huis. Met elektrische jaloezieën maak je het jezelf nog makkelijker. Deze jaloezieën zijn gekoppeld aan een motortje met accu. Je bedient ze met een draaiknop of met de bijgeleverde afstandsbediening. Nog interessanter wordt het als je de app erbij downloadt. Met je smartphone in je hand blijft het niet bij bedienen van de jaloezieën, je stelt ook tijdschema’s in. Wil jij om 18.00 uur je jaloezieën sluiten voor wat meer privacy? Dat stel je dat vooraf in met dit snufje. Echte die hard domotica-fans hebben de jaloezieën al op een centraal systeem aangesloten. Die zijn blij met handige snufjes, maar nog blijer als ze die met elkaar kunnen laten samenwerken.

Slimme varkensneuzen

Stopcontacten doen aan varkensneuzen denken. Van varkens wordt gezegd dat het intelligente dieren zijn. Hoe maak je stopcontacten zo slim als hun lookalikes? Door ze uit te rusten met slimme stekkers. Zo maak je producten die van zichzelf niet bijster bijzonder zijn toch slim. Een slimme stekker steek je in een regulier stopcontact. Vervolgens steek je de stekker van een lamp of een ander alledaags product in die slimme stekker, die nu dus als stopcontact fungeert. Er opent zich een zee aan mogelijkheden. Vanaf een willekeurige plek in huis bedien je alle lampen met een afstandsbediening (of met een app op je smartphone). Als je de app installeert, kun je hetzelfde als met de jaloezieën. Wil jij dat om 20.00 uur de lampen in de woonkamer aan gaan – ook als je niet thuis bent? Dat is mogelijk. Je bespaart op energie en doet aan inbraakpreventie met één slimme actie.

Vloerkleed met een stekker

Niet zozeer handig, maar wel reuze comfortabel is het elektrisch verwarmde vloerkleed. Heb jij gauw het gevoel dat het koud is in huis maar wil je de kachel niet onnodig hoog zetten? Dan is een vloerkleed met een stekker de uitkomst. Iedereen kent de voordelen van vloerverwarming. Met een kleine investering heb je dezelfde voordelen maar dan via het kleed. Je legt hem in de keuken of in je slaapkamer. Zo bespaar je op de gaskosten en hou je toch warme voeten.

Dit waren 5 handige snufjes die het makkelijk voor je maken. Er is natuurlijk veel gaande op dit gebied. Met name domotica gaat als een speer. Hopelijk geeft dit artikel de inspiratie om het je in je eigen huis zo een stukje makkelijker te maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply