40

Leuke DIY projecten voor je huisdieren

Heb je zin om wat te klussen en te knutselen maar geen flauw idee wat je dit keer op moet pakken? Steek de handen eens uit de mouwen voor je huisdieren. Die trouwe viervoeters kunnen namelijk ontzettend gelukkig worden van een goede DIY klus. Wat je allemaal voor je huisdieren in elkaar kunt knutselen, lees je hier!

Leuke DIY projecten voor je huisdieren

 1. Een krabpaal

  Nu kun je natuurlijk naar de dierenwinkel wandelen en een gigantische krabpaal aanschaffen voor een paar honderd euro, maar je kan ook gewoon lekker zelf aan de slag. Door zelf een krabpaal te maken zorg je niet alleen voor de perfecte krabpaal voor jouw kat, je maakt jezelf meteen een echte eyecatcher voor de woning. Het maken van een krabpaal kost wat tijd, maar is gelukkig niet al te ingewikkeld. Ga op zoek naar een grote, dikke tak of een kleine boom (een wandeling door het bos kan je al snel veel opleveren). Haal alle schors van de dikke tak af, en schuur het oppervlak lichtjes. Deze tak, is de basis van je krabpaal. Monteer de tak op een houten vierkant en zorg ervoor dat alles stevig staat. Vervolgens kan de pret beginnen. Monteer plankjes, mandjes en andere leukigheidjes aan de krabpaal, om het helemaal af te maken! Een volledige uitleg, vind je hier.

 2. Een hondenhok

  Een hondenhok is een behoorlijk dure aankoop – gelukkig kun je dit ook zelf in elkaar timmeren. Verzamel eerst voldoende materialen (denk bijvoorbeeld aan oud steigerhout) en stel een plan op. Zorg dat alle stukken hout goed vlakgeschuurd zijn en ga vervolgens aan het timmeren. Het dak kun je zelf in elkaar knutselen, maar ook los kope in de winkel. Een lekker warm mandje erin, eventueel zelfs wat raampjes, en klaar is Kees! Een volledige uitleg, vind je hier.
  Extra tip: Probeer het hondenhok wat van de vloer af te houden met bijvoorbeeld extra planken aan de onderkant. Zo voorkom je rotting.

 3. Bedden en manden

  Ben je een echte crea Bea en houd je van het werken met stoffen en andere zachten materialen? Ga dan eens aan de slag met het maken van een dierenbed of een lekker warme mand. Niet alleen kun je jouw huisdier verwennen met een handgemaakt stukje luxe, je kan het ook nog eens perfect afstemmen op je interieurstijl. Gebruik de kleuren die veelvoudig terugkomen interieur en maak het perfect op maat voor jouw trouwe viervoeter. Een stuk leuker dan zo’n standaard bed of mand van de dierenwinkel!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply