22

Klusjes rondom huis

Iedereen heeft wel eens zo af en toe een momentje waarin ze een snelle burst aan energie krijgen. Dan ga je opeens uit het niets heel proactief denken. Je wilt alsmaar dingen doen. Als je weer plots zo een uitkijk hebt op het leven, ga je meestal ook wat vaker op plekken een probleem zien, waar je dat eerst niet deed.

Met een proactieve houding kom je erg ver. Het straalt namelijk ambitie uit, en dat vinden mensen als werkgevers erg om van te genieten. Een proactieve houding houdt je ook druk bezig. Op veel plekken een probleem zien, zoals de lak die een beetje lelijker begint te worden, of vieze plekken op een voorwerp, helpt je met het vullen van je dag.

Verf vernieuwen

Thuis vallen er natuurlijk erg veel klussen te voltooien. In een huis staan meestal veel waardevolle spullen. Ook staan er een hele hoop spullen die een functie moeten voltooien. Als de spullen de functie minder goed uitvoeren, kun je daar zelf met de hand, als echte klusjesman iets aan doen. Tegen de meeste klussen kijken mensen op. Het is voor veel mensen geen genot om lang gehurkt of gebogen te zitten, om op een raar plekje te stoffen, verven of wat dan ook. Een verflaag vernieuwen is er bijvoorbeeld een van. Het kost vrij veel moeite om een verflaag te vernieuwen. Je moet namelijk eerst ontvetten en een beetje schuren. Pas daarna kan het schilderen beginnen.

Verf vernieuwen

Deurklinken vastzetten

Naast het verven van een deur, een raamkozijn of een balk, zijn er ook nog veel andere soorten taken om te doen binnenshuis. Verven is bijvoorbeeld een taak die vrij duidelijk is. Je verft het platform en zorgt dat er niks op platformen komt waar het niet hoort. Daarnaast moet je ook nog ergens de verf kopen, maar veel ingewikkelder dan dat wordt het gauw al niet. Andere taken, zoals bijvoorbeeld het vastzetten van een deurklink, zijn minder recht toe recht aan. Hier heb je zelf bepaalde spullen voor nodig. Je moet goed van tevoren weten of je misschien een schroefoog of meerdere schroefogen nodig hebt of bijvoorbeeld een schroefhaak nodig zal hebben voor het vastzetten van een deur. Of geen van beide.

Ramen vastzetten

Een ander redelijk technische klus is het vastzetten van een raam. Soms sluit een raam niet meer volledig. Door een harde klap van bijvoorbeeld de wind kan de hendel kapot zwaaien. Je moet de juiste materialen voor jouw klus vinden en een correcte begeleiding voor jouw type raam.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply