21

Kleurtrend 2022: Very Peri is dé kleur van dit jaar

Ieder jaar kiezen de kleurexperts van Pantone (bedrijf dat kleurcoderingen publiceert) een nieuwe trendkleur. In 2022 is dat ‘Very Peri’. Het is een paarstint die schommelt tussen lavendel en violet. De kleur heeft dus een koelere ondertoon dan bijvoorbeeld aubergine paars. Het is een hele uitgesproken en creatieve kleur, die toch een rustgevende uitstraling kan hebben. In dit artikel laten we zien hoe je Very Peri paars in huis kunt toepassen. Welk inspiratiebeeld spreekt jou het meeste aan?

Paarse fauteuil met ronde vormen

Bij dit eerste voorbeeld komt de kleurtrend van 2022 samen met een andere grote trend, namelijk: ronde vormen in het interieur. De fauteuils hebben een hele chique en stijlvolle uitstraling. Je ziet direct hoe mooi het warme goud samengaat met de zachte paarstint.

Paarse velvet eetkamerstoel

Fluwelen eetkamerstoelen zijn ook dit jaar nog een grote hit. Om dubbel zo trendy te zijn, kun je kiezen voor paarse stoelen met velvet bekleding. Combineer het met een zwarte eettafel om het geheel wat stoerder te maken. Hou je meer van een fris en Scandinavisch interieur? Dan schuif je de velvet stoelen aan een ronde witte tafel.

Paars interieur met Very Peri muurverf

Zin om uit jouw comfortzone te stappen? Maak dan het interieur paars door middel van een likje verf. Very Peri is een mooie kleur voor in de woonkamer of slaapkamer. Om het effect iets subtieler te maken, zet je het in als accentmuur. Hierbij verf je één wand paars en laat je de andere wanden helder wit.

Moderne paarse bank

Met een paars bankstel haal je zeker een blikvanger in huis. Zo lang je de rest van het interieur vrij ingetogen houdt, zal de trendkleur juist een hele rustgevende uitstraling hebben. Zet de gekleurde bank bijvoorbeeld voor een paarse muur om het mooi bij elkaar te betrekken.

Slaapkamer met paars beddengoed

Wanneer je paars in de woonkamer nog wat te spannend vindt, kun je ook beginnen in de slaapkamer. Ga bijvoorbeeld voor paarse kussens en bijpassend beddengoed. Very Peri is mooi te combineren met een lichtere lila of lavendel tint!

Fleurige paarse kastdeuren

Een andere originele manier om paars in je interieur te verwerken, is door de kastdeuren een make-over te geven. Deze Very Peri kledingkast ziet er toch heel stijlvol uit?

Subtiel kleurtrends in interieur verwerken

Very Peri paars combineren met je interieur kan best een uitdaging zijn. Aarzel daarom niet om het juist een stuk subtieler aan te pakken. Een paar paarse kussens op de grijze hoekbank zijn ook al een trendy toevoeging.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply