21

Is dit het moment om je woning te verkopen?

Wat is het heerlijk om in deze tijd een koopwoning te hebben. Wil je namelijk vanuit een huurhuis nu een koopwoning vinden, dan zijn je kansen zeer beperkt op de overspannen woningmarkt. Maar betekent dat dat je als eigenaar van een koopwoning per se dat je moet blijven zitten waar je zit? Of is dit júist het moment om je woning te verkopen?

Goed moment om overwaarde te verzilveren

Het zal weinigen zijn ontgaan dat woningen momenteel ongekend veel kosten. Niet alleen dat, in veel gevallen moet er ruim overboden worden om een koopwoning te kunnen krijgen. Dat biedt voor huidige eigenaren van een koopwoning natuurlijk interessante kansen. Wellicht kun je nooit meer zo veel voor je woning krijgen als nu het geval is. Zeker als je al langere tijd in een woning woont en de hypotheek al een heel eind hebt afbetaald kun je profiteren van een flinke overwaarde. Maar je hebt natuurlijk nog steeds een dak boven je hoofd nodig. Het betekent dus dat je ten eerste bereid moet zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, en ten tweede heb jij zelf als koper natuurlijk ook te maken met de overspannen woningmarkt.

Nieuwe koopwoning vinden met behulp van aankoopmakelaar

Om in die overspannen woningmarkt aan het langste eind te trekken bij het bieden op een nieuwe koopwoning, is kennis van zaken en een goede strategie noodzakelijk. Een aankoopmakelaar zoals Van Uffelen kan je hierbij vakkundig bijstaan. Deze heeft ervaring met het aankopen van woningen in de huidige markt en kan het biedproces beter inschatten. Zo vergroot je de kansen op het relatief snel vinden van een nieuwe koopwoning. Natuurlijk is de hulp van een aankoopmakelaar niet gratis, maar het kan zeker de investering in het vinden van die nieuwe woning waard zijn.

Woning verkopen

Verkopen huidige woningen met behulp van een makelaar

Natuurlijk moet je dan ook je eigen woning verkocht krijgen. Nu is er in de huidige tijd natuurlijk aan aandacht geen gebrek. Maar dat wil niet zeggen dat je zonder hulp van een verkoopmakelaar zoals Van Uffelen Makelaardij Nuenen hetzelfde resultaat kunt bereiken. Om te beginnen kan die makelaar je natuurlijk ontzorgen door de bezichtigingen te regelen en te begeleiden. Ook regelt de makelaar de promotie voor de verkoop van je woning, zodat woningzoekenden op de hoogte zijn dat jouw woning te koop staat. Wordt er geboden op je woning, dan onderhandelt de makelaar voor jou naar de beste prijs. Bij een verkoop stelt de makelaar ook de koopovereenkomst op. Daarnaast is het zinnig om een makelaar in te schakelen om je van een objectieve en realistische blik op je woning, de markt en de verkoop van je woning te voorzien.

Het is dus zeker een interessant moment om je koopwoning te verkopen. Kies je voor het kopen van een nieuwe woning, dan helpt een aankoopmakelaar om je kansen op het aankopen van de gewenste nieuwe woning te vergroten. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je koopwoning te verkopen en vervolgens een andere woning te gaan huren. Dit kan vooral op latere leeftijd een goede keuze zijn. Voor een langere tijd gehuurd zitten is financieel minder gunstig.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply