26

Hoe zorg je voor sfeervolle verlichting in je interieur?

De juiste verlichting in huis is heel belangrijk om meer sfeer te creëren! Want hoewel je gewoon zomaar wat simpele lampen in je woning op kunt hangen, kun je er juist ook een feestje van maken. Pak uit met mooie lampen voor gezelligheid! In deze blog delen we onze tips met je: ontdek meer.

Lampen in een oosterse sfeer

Een oosterse woonstijl zorgt meteen voor meer sfeer in huis! De warme kleuren en bijzondere designs die bij deze stijl horen, brengen gezelligheid met zich mee. Hang mozaïek lampen op: die vallen meteen op als je de ruimte binnenkomt. Prachtig in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer en keuken. De mooiste oosterse en Marokkaanse lampen bij Merel in Wonderland zijn er in veel soorten en maten te vinden. Kies bijvoorbeeld de lamp uit met de kleuren die je het mooist vindt, en waan je elke dag in die fraaie oosterse sferen in huis.

De kaarsjes aan

Sfeervolle verlichting

Kaarsen mogen niet ontbreken om voor meer sfeer in huis te zorgen. Het liefst zet je ze op verschillende plekken in je woning neer. Op de eettafel, de bijzettafel en het tv-meubel bijvoorbeeld. Heb je kinderen en vind je kaarsen gevaarlijk? Kies dan voor nepkaarsjes en zet ze wat meer op een afstandje – dan heb je nauwelijks door dat er geen echt vuur in brandt. Nog altijd gezellig! En speel het liefst met verschillende kaarsen bij elkaar: wissel af met de hoogtes en groottes bijvoorbeeld. Een lange kaars kan prima bij een waxinelichtje staan. Vergeet ook niet om de kaarsen in leuke houders te plaatsen, voor een extra mooi aanzicht.

Lichtslingers in je woning

We zien ze steeds vaker in de tuin, maar ook binnenhuis staan ze hartstikke gezellig: lichtslingers. Dat is een slinger met verschillende lampenbolletjes eraan. Er zijn zowel korte als lange slingers te vinden – bedenk vooraf hoe groot bijvoorbeeld het stuk van de muur is waar je ‘m aan op wilt hangen. Zo’n slinger staat leuk boven de bank of het bed, om maar wat te noemen.

Meerdere lampen bij elkaar

Vaak hangen we maar één lamp op, of zetten we één lamp neer op een plek. Maar om meer gezelligheid te creëren, is het ook een idee om meerdere lampen bij elkaar te plaatsen. Er zijn bijvoorbeeld hanglampen waar meerdere lampenbollen aan zitten – en daarmee ga je toch voor een uniekere sfeer boven bijvoorbeeld de eettafel. Maar het is ook een idee om meerdere staande lampen of lampen op tafel bij elkaar te zetten. Wees daarbij niet bang om verschillende designs bij elkaar te plaatsen, dat zorgt juist voor een speels effect. En dit draagt zeker bij aan meer sfeer via de verlichting in huis!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply