Haal de natuur in huis met deze tips

Stel dat je je woning wat gezelliger wilt maken. Vaak krijg je dan de tip om de ‘natuur in huis te halen’. Maar hoe dat je dat nou eigenlijk? Wij geven je een aantal leuke tips en inspirerende ideeën!

Rustig kleurenpalet

Om echt de natuurlijke sfeer te creëren moet je de basis simpel houden. Door alleen rustige kleuren te gebruiken, zal alles een mooier geheel vormen. Ga voor verschillende aardetinten, doffe groene of blauwe kleuren, wit of grijs. Klinkt dit toch wat te saai voor je? Kies dan voor één opvallende geverfde muur en laat je woonaccessoires eenvoudig van kleur.

Planten, planten en nog eens planten

Door allerlei planten aan te schaffen haal je letterlijk de natuur in huis. Deze tip is dan misschien ook geen grote verrassing. Toch kun je eindeloos variëren met stijlen. Van grote tropische planten tot een kleine cactus. Alles in dezelfde pot of juist elk plantje in een ander potje. Hangend aan de muur, naast de tv of gewoon midden op tafel. Je kunt het zo gek niet bedenken! Ga lekker los met al het mooie groen. Voor een subtielere botanische touch kun je ook mooie bladeren drogen en in een lijst stoppen. Tof voor aan de muur of op je bureau!

Natuurlijke materialen

Ook vrij logisch, maar daarom niet minder belangrijk: gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen in je interieur. Koop een robuuste houten tafel of gebruik een boomstam als krukje. Kleed de ruimte aan met accessoires als een rieten mand, onderzetters van kurk en een gevlochten vloerkleed. En wat dacht je van de raamdecoratie? Houten shutters of bamboe jaloezieën zijn hier helemaal perfect voor! Dit soort details maken je woning niet alleen gezelliger, maar ook unieker. Het is eens wat anders dan ‘normaal’ en hartstikke leuk!

Dierlijke elementen

Breng tot slot nog een aantal dierlijke elementen in de ruimte. Dit kan met een (nep) gewei of schedel aan de muur, een bijzonder beeld van een wild dier of met een schapenvacht op de bank. Je kunt het dierlijke aspect ook makkelijk laten terugkomen in foto’s of prints aan de muur. Dit is wat minder heftig en daarnaast geschikt voor elke woonstijl. Bij een romantische sfeer kun je mooie ingelijste of geïllustreerde vlinders aan de muur hangen. Bij een wat stoerder en uitdagender interieur kun je kiezen voor kussen met panterprint. Door creatief te denken is er altijd wel een leuke optie wat écht bij je past!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply