40

een zelfmaakidee voor een naamslinger

naamslinger

naamslinger

Authentique Mignon is een leuke webwinkel met mooie woonaccessoires. Ieder kwartaal komt ze met een leuk e-magazine. Ik maak iedere keer een zelfmaak-idee, deze keer een naamslinger voor aan de deur.

Je hebt nodig:
– 2 pakjes fimoklei (hier: parelmoer)
– naald
– deegroller
– bakpapier en ovenschaal
– potlood, liniaal, passer of beker
– bolletje wol
– slinger
– oude knopen

stappenplan naamslinger

stappenplan naamslinger

Het stappenplan om zelf de slinger te maken:
Stap 1:
Leg alle benodigdheden op tafel klaar.
Stap 2:
Rol de fimoklei uit tot een dunne plak van een paar mm. Doe dit op een glad oppervlak, want je ziet alles in de klei. Snij met een glas (van minimaal 8 cm) zoveel rondjes uit als de letters in je naam.
Stap 3:
Teken een raster van 5 bij 5 cm op een papier en zet op elk hoekje een puntje. Leg het papier op de rondjes en prik met een dikke naald gaatjes in de fimoklei. Maak bovenin de rondjes 2 extra gaatjes om straks een ophang-draadje doorheen te steken. Zorg dat de gaatjes goed door en door zijn. Werk de randjes bij en check even of je tevreden bent.
Stap 4
Leg bakpapier in een ovenschaal en leg er de rondjes netjes naast elkaar op. Stel de oven in op 120 graden en bak de rondjes in 30-35 minuten, zonder de oven voor te verwarmen. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen op de ovenschaal.
Stap 5
Schuur de zijkanten een beetje op met schuurpapier als er een oneffenheid zit. Print het borduurpatroon van de letters uit. Borduur op elk rondje met de dunne naald de letter die je nodig hebt.
Stap 6
Maak een basisslinger door touwtjes te vlechten of te punniken (of bedenk iets anders). Maak de letter-rondjes vast aan de slinger. Dit kun je doen met een lusje, een strikje of gebruik een oud knoopje.

Hang op een plek die mooi uitkomt en klaar!

de borduurletters

de borduurletters

de borduurletters

de borduurletters

Show Comments

2 Comments

  1. Noofs 26 februari 2013
    • Petra 26 februari 2013

Leave a Reply