40

een luchtplantje in glas

luchtplantjes

luchtplantjes in glas

Een plant zet je meestal in een mooie pot. Een pot gemaakt van aardewerk, keramiek of van plastic, ze zijn in allerlei formaten en stijlen te verkrijgen. Keuze genoeg.

Deze maand was de opdracht van de urban bloggers om de plant eens te combineren met glas. Dat vond ik een leuke uitdaging en werkte ik graag aan mee. Ik hou van glas, prachtig zoals het licht erdoor schijnt. Er zit een nadeel aan glas, als er lang water instaat krijg je een kalkrandje. Om dit te voorkomen kreeg ik een goed idee: een combinatie van glas met luchtplantjes.

luchtplantjes

De luchtplantjes, genaamd tillandsia, telt veel soorten planten. Niet alle soorten hebben dezelfde verzorging nodig, je kunt de plantjes grofweg opdelen in twee groepen. De grijze xeric epifyten en de groene mesic epifyten. De grijze komen van nature voor in woestijnachtige gebieden, de groene vind je terug in gebieden met een hogere luchtvochtigheid. Alle luchtplanten zijn epifyten, wat betekent dat ze aan en op andere planten, bomen of rotsen groeien, maar deze niet gebruiken om hun voedingsstoffen aan te onttrekken. Dat doen ze gewoon aan de lucht.

De grijze plantjes hebben 1x per week water nodig en ze zijn graag in de buurt van het raam. De groene plantjes hebben meer vocht nodig en willen 2x per week water nodig, maar willen iets verder bij het raam vandaan. Je vindt leuke exemplaren bij luchtplantje.nl.

Ik ben blij met mijn nieuwe groen in huis!

luchtplantjes

luchtplantjes boven mijn bank

luchtplantjes

de luchtplantjes in het glaswerk

luchtplantjes

luchtplantje

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply