36

een gevlochten moestuinbak in mijn moestuin

gevlochten moestuinbakken in mijn moestuin

mijn moestuinbakken in de moestuin

Ik heb al 2-3 jaar een moestuin in mijn achtertuin. We zijn geluksvogels, want wij hebben een heerlijke lange achtertuin. Ik moest er wel hard aan trekken om mijn moestuin te maken tot wat het nu is. De grond is flink natte kleigrond, wat niet fijn is voor wortels, bieten, pastinaken en andere knolgewassen. Ze kunnen niet lekker groot worden. Ook is de kleigrond wat schraal en moest ik het flink bemesten en compost bij spitten. Verder hebben we een prachtige boom in de tuin, maar in de zomer werpt hij wel erg veel schaduw in de moestuin. Ach, we roeien met de riemen die we hebben en langzamerhand begin ik een beetje te snappen wat vooral goed floreert is onze moestuin.

 

Mijn moestuin

Zoals gezegd probeer ik in mijn moestuin graag van alles uit. Vorig jaar bemachtigde ik een fijn klein glazen kasje en konden we veel komkommers, paprika’s en tomaten eten. Dit jaar ga ik eens experimenteren met aubergines en andere soorten komkommer in de kas, ik ben benieuwd. De tomaten heb ik verkast naar een tomaten tent op een zonnige plek. Tomaten nemen veel ruimte in en ik vind de plant maar stinken, eens kijken of een tent uitkomst biedt.

 

een gevlochten moestuinbak

Dit jaar wilde ik mijn moestuin iets uitbreiden, er is plek genoeg. Ik weet dat als je een nieuw stuk erbij maakt, het 2-3 jaar duurt voor de grond de goede structuur heeft om echt lekkere maaltjes te leveren. Daarom heb ik ervoor gekozen om moestuinbakken te plaatsen. Naar mijn idee zijn de voordelen van een moestuinbak:
– je kunt ze eigenlijk overal in de tuin zetten
– je kan gemakkelijk tuinieren in een bak, want de bakken zijn wat hoger en breed genoeg om overal bij te kunnen.
– je doet losse (moestuin)grond in de bak, waardoor het lekker los is en alle gewassen er gemakkelijk kunnen groeien.
– de bakken zijn hoger en hebben vroeg in het voorjaar minder last van de eventuele vorst, april doet immers wat ie wil….

Ik heb mooie gevlochten moestuinbakken en een houten kruidenbak gevonden bij Gadero. Het was een feestje om ze in de tuin te zetten en ze in te delen. Ik heb er in ieder geval veel bietjes, wortelen en kool in gezet. Straks zet ik er nog schorseneren en pastinaak bij. Zelf vind ik het leuk als hoge en lage gewassen gecombineerd worden en heb ik gaas gespannen voor peultjes en sugarnaps. Ik ben benieuwd of het een goed moestuinjaar gaat worden. Ik zal jullie regelmatig even de moestuinbakken laten zien, maar je kunt ook op mijn moestuinblog de moestuinier spieken.

een gevlochten moestuinbak in de moestuin

de moestuinbakken netjes op een rij

een moestuinbak in de moestuin

de kruidenbak met nieuwe verse kruiden

een gevlochten moestuinbak

mijn moestuinbak met sla, peultjes etc.

de moestuinbak in de tuin

de moestuinbak

bloesem in de moestuin

de appelboom staat prachtig in bloei

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply