22

DIY: Makkelijke rendier kerstkaart maken

Zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer? Sinterklaas is het land uit, dus het is officieel tijd om de kerstdecoratie weer tevoorschijn te halen. Heb je daarnaast al nagedacht of je dit jaar kerstkaarten gaat versturen? Hoewel steeds minder mensen dit doen, is het nog steeds superleuk om te sturen én te ontvangen. Je kunt natuurlijk gewoon kerstkaartjes kopen in de winkel, maar een eigen kerstkaart maken is nog veel leuker! In dit Do It Yourself artikel lees je hoe je makkelijk zelf kerstkaarten kunt knutselen met een rendier erop. Door de duidelijke afbeeldingen is het stappenplan ook gemakkelijk te volgen voor (kleine) kinderen. Veel succes en knutselplezier!

Zelf kerstkaart rendier maken: wat heb je nodig?

Voor dit knutselproject heb je maar weinig dingen nodig. Zelf een kerstkaart maken is namelijk erg simpel. De benodigdheden zijn:

  • Gekleurd papier (bruin, donkerbruin, rood, wit en blauw)
  • Schaar
  • Potlood
  • Liniaal
  • Lijm
  • Stiften

Stap 1: Knip een rechthoek en driehoek

Bepaal welke kleur papier je gaat gebruiken als basis voor de kerstkaart. In dit voorbeeld is dat blauw. Knip hier een rechthoek van of gebruik knutselpapier in A5 formaat. Daarna knip je een driehoek uit het bruine papier. Zorg ervoor dat de onderkant net zo breed is als de smalste zijde van de blauwe kerstkaart. Meet nauwkeurig met een liniaal, teken af met potlood en knip het vervolgens netjes uit.

Stap 2: Plak en vouw de driehoek

Plak de driehoek nu op de blauwe ondergrond, maar vouw het bovenste puntje naar beneden. Dit wordt het hoofd van het rendier.

Stap 3: Maak het gewei

Knip uit donkerbruin papier het gewei voor het rendier en plak het vast op de kerstkaart.

Stap 4: Plak de oren vast

Knip twee oren uit het lichtbruine papier en plak deze vast onder het dubbelgevouwen puntje. Je kunt de oortjes aan de bovenkant eventueel een stukje omvouwen voor meer diepte.

Stap 5. Maak de neus van het rendier

Knip een rondje uit rood papier en gebruik dit als neus. Zorg ervoor dat het omgevouwen gedeelte een beetje bol blijft staan zodra je het vastplakt.

Stap 6: Maak de rendier kerstkaart af

Geef het rendier tot slot twee ogen, teken wat details en schrijf er een kerstwens op. Daarna is jouw zelfgemaakte kerstkaart klaar!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer kerstkaarten zelf maken? Bekijk dan ook dit DIY artikel: 3D kerstboom maken voor kerstkaart

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply