24

Dit zijn de voordelen van een visgraat PVC vloer

Zit jij eraan te denken om een nieuwe vloer te nemen in huis? Of dit nu voor je woonkamer, slaapkamer of keuken is: er zijn talloze vloeren waar je uit kunt kiezen. Een van de populairste vloeren van dit moment is de visgraat PVC vloer. Je hebt hier vast al eens eerder van gehoord. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, zou dit dan ook zeker een goede optie voor je kunnen zijn. Ben je benieuwd naar de voordelen van deze vloer? Lees dan snel verder, want wij sommen ze voor je op!

Wat is een visgraat PVC vloer?

Een PVC vloer is een houtvrije vloer dat gemaakt wordt van kunststof. Dankzij de techniek die hierbij wordt gebruikt, is deze vloer nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Als je graag een patroon in jouw vloer wilt hebben, is het een populaire mogelijkheid om te kiezen voor een Visgraat PVC vloer. Dit is dus een PVC vloer met een visgraat patroon.

Visgraat PVC vloer

De voordelen van een visgraat PVC vloer

Nu je weet wat een visgraat PVC vloer precies is, is het tijd om de voordelen hiervan eens te benoemen. Want waarom zou deze vloer een goede keuze voor jou kunnen zijn? Ten eerste heeft deze vloer een exclusieve en luxe uitstraling. De vloer is momenteel enorm modern en bijna niet meer aan te slepen. Er zijn verschillende soorten visgraat PVC vloeren, waardoor je de keuze hebt uit veel varianten. Hierdoor is het dan ook geschikt voor bijna iedere woning en interieur.

Deze vloer is niet alleen stijlvol en modern, het heeft nog veel meer voordelen. Zo is een PVC visgraat vloer vochtbestendig, in tegenstelling tot veel vloeren van echt hout. Dit komt door het feit dat er in de kunststof van deze vloer geen hout is verwerkt en het PVC materiaal niet reageert op vocht. Dit is een groot voordeel, want je hoeft jezelf hierdoor dus niet druk te maken om beschadiging door vocht en nattigheid. Doordat het vochtbestendig is, zou je het dus ook kunnen gebruiken als vloer in bijvoorbeeld de keuken of badkamer.

Een ander voordeel van deze vloer is dat contactgeluiden hierbij worden beperkt. Hiermee wordt eigenlijk bedoelt dat het ‘klankkast-effect‘ wordt verminderd. Dit komt door het feit dat het materiaal PVC een hoge dichtheid heeft, waardoor er beperkte lucht aanwezig is. Ook is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming, zonder dat daarmee kans is op schade. Bovendien biedt deze vloer een goede warmteverspreiding, waardoor het veel warmte kan uitstralen. Hiermee kan je dus weer meer besparen op de hoofdverwarming die je gebruikt.

Een visgraat PVC vloer heeft al met al dus een hoop voordelen. Het is dan ook niet voor niets tegenwoordig razend populair. Voor welke ruimte je ook op zoek bent naar een vloer, het kan een hele goede optie zijn om te kijken naar een visgraat PVC vloer. Als je hiervoor kiest heb je niet alleen een stijlvolle en exclusieve vloer, maar ook nog eens een vloer van hele goede kwaliteit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply