15

De kans op inbraak thuis minimaliseren doe je aan de hand van deze tips!

Over het algemeen zul jij je meest waardevolle spullen in en rondom jouw woning bewaren. Dit geldt zowel voor de spullen van financiële, als voor de spullen van emotionele waarde. Omdat deze spullen voor jou als persoon erg belangrijk zijn, is het ontzettend belangrijk dat je deze spullen ook altijd tot je beschikking zal hebben. Dit kun je doen door deze spullen op de juiste manier te beschermen. Dit kun je doen door de juiste vormen van inbraakpreventie in je woning te installeren. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder! In deze blog geven we je namelijk enkele tips omtrent inbraakpreventie.

Camera’s

Wanneer we het hebben over inbraakpreventie in en rondom de woning, dan is een camerasysteem voor thuis een goede oplossing. Deze monitort namelijk alles wat er rondom jouw woning gebeurd. Zo wordt ook een eventuele diefstal van een auto of bijvoorbeeld een beeld uit de tuin op de camera vastgelegd. Doordat je met een camera achteraf alles kunt terugzien zullen inbrekers jouw woning dan ook al snel aan zich voorbij laten gaan. Ze weten namelijk dat de pakkans achteraf een stuk groter is dan bij een woning zonder camera’s.

Camera's

Inbraaksysteem

Een inbraaksysteem is een systeem dat een alarm produceert als er op een ongewenst tijdstip ‘beweging’ in het woonvertrek is. Dit kan een beweging zijn als het opengaan van een deur, maar ook een beweging als het bewegen door de woning. Het is belangrijk om de aanwezigheid van een inbraaksysteem buiten de woning aan te duiden. Dit weert criminelen namelijk al in de meeste gevallen.

Sluit altijd alles af

Er zit ook een flink groot stuk eigen verantwoordelijkheid binnen inbraakpreventie. Zo vinden de meeste inbraken nog steeds plaats doordat mensen de eigen woning niet op de juiste manier afgesloten. Zorg er dan ook voor dat alle deuren en ramen gemakkelijk af te sluiten zijn vanuit binnen. Dit maakt de kans groter dat je het gehele proces iedere keer weer af zult ronden.

Combinatie van alles

De inbraakpreventie wordt natuurlijk het beste uitgevoerd met een combinatie van de eerder genoemde factoren. Zodra je beschikt over inbraaksysteem, een camerasysteem thuis en afgesloten deuren en ramen zal de kans op inbraak dan ook geminimaliseerd zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply